Bemutatjuk a világ leghangulatosabb teraszait

Légies textilek, különleges gyertyatartók, puha ülőalkalmatosságok és rengeteg növény – nem is kell más egy igazán hangulatos teraszhoz, ahol az ember egy jó könyv vagy egy pohár bor társaságában elengedheti napi gondjait. Most ilyenekből mutatunk nektek néhányat.

terasz9

A pasztellszínű textilek remekül mutatnak a stílusos rattan bútorokkal, az állógyertyák pedig igazán meghitt hangulatot teremtenek a teraszon, ahol bármikor szívesen elmerülnénk egy izgalmas olvasmányban.

terasz6

Egyszerű, de nagyszerű! Néhány raklapnál, izgalmas mintájú huzatba burkolt szivacsnál, sok-sok puha párnánál és pár égősornál ugyanis nem kell több a tökéletes teraszhoz, ahol egy nagyobb baráti társaság is elfér.

terasz5

Szinte érezni a tengeri szellő lágy simogatását az arcunkon, amikor erre a mediterrán teraszra pillantunk.

terasz12

Annál jobban nem is lehetne fokozni az élvezeteket, mintha elnyúlnánk egy tengerre néző teraszon, ahol ráadásul ennyire hívogató, puha párnákkal telerakott kanapé csábít a lustálkodásra.

terasz20

A természetes anyagok dominálnak ennek a terasznak a kialakításában, mely ideális helyszín egy közös borozásra a szeretteinkkel.

terasz2

Ki ne heveredne le szívesen egy nehéz nap után ezen a virágokkal díszített teraszon, ahol a pihenés közben még egy hűsítő limonádét is elszürcsölgethet az ember?

terasz7

Levendulaillatot hoz a szél, mi pedig könyvvel a kezünkben szenderülünk mély álomba a fehér párnák ölelésében – kell ennél több?

terasz21

Lenyűgöző kilátás a tengerre, puha fekhelyek, egy frissítő koktél és a kedvenc regényünk – mi valahogy így képzeljük el a földi mennyországot.

terasz11

Egyszerűen nem lehet betelni a mediterrán hangulatú teraszokkal! Képzeljük csak el, mekkora élvezet lehet egy ilyen helyen elfogyasztani a reggeli kávénkat!

terasz8

Függőágy a teraszon? Miért is ne! Amíg a család többi tagja a hatalmas kanapén heverészik, addig mi csendben ringatózhatunk a fa hűsítő árnyékában.

terasz15

A közös családi reggelik teljesen új értelmet nyernek ezen a tágas teraszon, amelyet az év szinte minden szakában élvezhet az ember.

terasz17

Kár minden szobában töltött percért, ha ekkora terasza van az embernek. Ennél hangulatosabb kialakítást pedig el sem tudunk képzelni egy hétvégi házhoz.

terasz18

Akkor sem kell lemondani az ízlésesen berendezett teraszról, ha csupán egy jóval kisebb területű tartozik az ember lakásához. Íme, egy nyugodt kis sziget a nyüzsgő város közepén.

terasz16

Legszívesebben minden esténket egy ehhez hasonló, gyertyafénnyel megvilágított, romantikus tengerparti teraszon töltenénk!

terasz1

Minimális berendezéssel és kevés kiegészítővel is nagyon kellemes hangulatot lehet teremteni még egy kisebb teraszon is. Ami minket illet, szívesen relaxálnánk itt egyet.

További ihletadóként olvassátok el korábbi cikkünket a témában!

 

kert felhivas3

1. kategória: Nyaralunk a kertben: növények, kerti bútorok, árnyékolás – teraszon vagy kertben

2. kategória: Kert és víz: csobogó, szökőkút, medence és kertkapcsolat

2 x 50 000 Ft értékű kertészeti vásárlási utalvánnyal jutalmazzuk a szerkesztőink által legszebbnek tartott pályamunkákat, amelyeket a jövő márciusban megjelenő Nők Lapja Kert és Virág különszámában mutatunk be. A győztes pályázók nevét a Nők Lapja 2016/42. heti lapszámában közöljük. A fotókat és a lenti szempontok szerinti leírást, kertgondozási tippeket “Enyém a legszebb kert” jeligével, 2016. szeptember 23-ig a következő e-mail címre várjuk: olvasok.noklapja@centramediacsoport.hu

A játék részletes szabályzatát, és bővebb információkat itt találtok!

Szerző: F.R.

Fotó: Pinterest