Masia Casa del Mar, a spanyol tengerpart gyöngyszeme

Ha déli irányba útra kelünk Barcelonából, gyönyörű helyekre bukkanunk. Castelldefels hosszú tengerpartja, Sitges hangulatos utcácskái, a garrafi zöld cölöpös házikók – a spanyol tengerpart apró kis gyöngyszemei mind. Ha még egy kicsit tovább megyünk, egy évszázados kapu mögött egy valódi csoda tárul elénk.

14 alomhaz

Amikor megérkezünk, a gondnok vidáman köszönt és örömmel mesél a ház legendáiról: a középkori földesúrról, aki a kúriát építette, a királyról, aki itt töltötte nyarait, Franco tábornokról, aki szintén vendégeskedett itt néha. Kételkedni nincs okunk, a hely varázslatos. Nem csoda, hogy minden korban rajongott érte mindenki, aki csak egyszer is járt itt.

17 alomhaz

A MÚLT

A Masia Casa del Mar története a középkorig nyúlik vissza, amikor Pere Colell vidéki kúriaként megépíttette a 14. században. Később különleges adottságai miatt kolostorként és nyári rezidenciaként használták. 1939-ben Felipe Bertrán Güell vásárolta meg az épületet, és egy rusztikus, de kényelmes rezidenciává alakíttatta át. Ekkor kapta a Casa del Mar nevet az új tulajdonostól, hiszen a ház egy kis félszigeten található, Garraf nemzeti parkjában, közvetlenül a tenger mellett.

18 alomhaz

A MEGÚJULÁS

2013-ban egy katalán üzletember szerezte meg a házat, négymillió eurót invesztált a felújítási munkálatokba, ezzel egy tökéletes helyszínt hozott létre rendezvények, illetve az egyszerűen csak tengerparti pihenésre vágyók számára. A 2015-ben befejeződő felújításnak köszönhetően a Masia Casa del Mar különleges és egyedi személyiséget kapott. A belső terekhez keményfát, lent és kendert választottak természetes textúrákkal és egy háromszínű alappal: fehérrel, kékkel és szürkével. Ezeket a hűvös, friss és a tengerhez kötődő színeket használták szinte mindenhol. A tulajdonos azt szerette volna, hogy a ház vidám, fényes és tiszta legyen, ami békességet, nyugalmat áraszt.

A Nők Lapja tavaszi Enteriőr különszámában még több érdekesség kiderül a középkori kúriából lett hotelről, amit mesébe illő képekkel illusztráltunk.

Szöveg: Fölkl Annamária

Fotó: Erdélyi Gábor