Mennyei húsok és halak, izgalmas köretek, vegetáriánus fogások, mesés karácsonyi sütemények, szilveszteri vendégváró hidegtálak, újévi lencseételek, és még megannyi különleges receptet találhattok decemberi számunkban. Készüljetek a megszokottnál nagyobb terjedelmű Nők Lapja Konyhával a közelgő ünnepekre!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Elméletből gyakorlat

Azt hiszem, nincs a világon olyan nő, aki ne így indulna neki adventkor a készülődésnek: most nyugalomban leülök tervezgetni a karácsonyi menüt/programokat/ajándékokat, és mindenféle stressz, illetve rohangálás nélkül idén tényleg élvezni fogom az ünnepvárást. Aztán az elméletet a lehető legritkábban sikerül átültetni a gyakorlatba, mert a rengeteg teendő között hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy ezt az időszakot igazából élvezni kellene. Már a nemrég megjelent Desszert magazinban is „meséltem”, miként zajlik nálunk a karácsonyi süteménylista összeállítása, és nem árulok el nagy titkot azzal, hogy ez a lista nem az egyetlen, amit december elején írok magamnak. (Igen, bevallom, nem a véletlen műve, hogy a következő oldalon kezdődő adventi naptár első napján is a feladatok összeszedésére buzdítunk.) A gyerekeknek szánt ajándékok, a lakásdekoráláshoz szükséges díszek, a barátnőkkel gyártott koszorú kellékei, az adventi naptár apró meglepetései – ezekről mind van egy-egy lista a telefonomban, nem beszélve az „idén még feltétlenül el kell intéznem” ügyekről. A barátnőkkel, kolléganőkkel beszélgetve azért kicsit mindig megnyugszom, hogy nem én őrültem meg, ők is így élnek. Sőt, sokan azt mesélik, hogy hetekig gondolkodnak azon, mi legyen az ünnepi menü, és ehhez nyomtatott és online magazinokat, illetve közösségi oldalakat bújnak órák hosszat.

Ez az a pont, ahol mindig elégedetten sóhajtok fel – ezt az időt én megspórolom magamnak, hiszen munka közben már pontosan tudom, milyen ételek lesznek a karácsonyi asztalunkon. Nekem ehhez elég ezt az egy lapszámot fellapozni, ugyanis megvan benne minden, amit szeretnék idén elkészíteni. Bízom benne, hogy ön is így lesz ezzel, és megtalálja a kedvére való recepteket a megszokottnál jóval nagyobb terjedelmű magazinban.

Rengeteg ötletet adunk ugyanis a karácsonyi fogásokhoz: mutatunk ínycsiklandó húsokat, halakat, izgalmas köreteket, mesés süteményeket, és nem feledkezünk meg azokról sem, akik húsmentesen étkeznek. Szilveszterre ötcsillagos hidegtálakat alkottunk, és persze a szépülni és gazdagodni vágyóknak is kínálunk lencseételeket. Akinek a karácsony a sütésről szól, annak a már említett Desszert különszámunkat ajánlom, 130 ünnepi ötlettel. A következő Nők Lapja Konyhára sem kell már olyan sokat várni, hiszen január 7-én már az újságárusoknál lesz, tele isteni krumplis receptekkel! Addig azonban örömben gazdag készülődést és boldogságban, pihenéssel töltött ünnepeket kívánok minden kedves olvasónknak!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő 

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!