Ellenállhatatlan sütemények karácsonyra a Nők Lapja Konyha Desszert új számában

Nem lehet elég korán kezdeni a készülődést, főleg, ha az ünnepi menü megtervezéséről van szó. Éppen ezért ajánljuk a Nők Lapja Konyha Desszert legújabb számát, amelyben a klasszikus finomságok mellett látványos kelt tészták, fenséges torták, édes aprósütemények, kihagyhatatlan gyümölcskenyerek, mentes desszertek, sőt, marcipános különlegességek receptjeit is megtaláljátok. Tartsatok velünk ezúttal is, készüljünk együtt a karácsonyra!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 14 kép

Karácsonyi süteménylista

Nem tudom, melyik családban mi a szokás, de nálunk elég vicces rituáléja van a karácsonyi desszertek összeállításának. Első körben az a terv, hogy magazinokból, könyvekből kiválogatunk új, izgalmas recepteket, amiket szívesen elkészítenénk. (Nekem mondjuk egyszerű dolgom van, minden új lapszámunkban találok legalább 25 testhezálló ötletet.) Aztán minden családtag lelkesen böngészi a listát, és nagyjából a következő kérdések/kérések hangzanak el: Csokis kekszet csinálunk, ugye? Diós bejgli és hókifli mindenképpen legyen! Véletlenül hagytad le a fahéjas-mazsolás rugelachot? Gyümölcskenyér kell, mert az még napok múlva is finom! És az én kedvencem, a párizsi süveg? Aztán ott áll az (újítani vágyó) ember a listájával, rajta körülbelül 20 tétel, és azon gondolkodik, lesz-e nettó két hete csak süteményt sütni. Ha veled is előfordul ilyesmi, és a válaszod „nem”, ez a lapszám neked szól!

Igyekeztünk ugyanis úgy összeállítani a magazint, hogy mindenki „problémájára” megoldást kínáljunk. Mutatunk rengeteg teljesen új receptet, a látványos, illatos kelt tésztáktól kezdve az ünnepi tortákon át a hóembert formázó süteményekig, de gondoltunk azokra is, akik a klasszikus kedvenceket sem akarják kihagyni a repertoárból. „Karácsonyiasítottuk” például a Rákóczi-túróst, a somlóit, és újragondoltuk a mákos gubát, a mézes krémest vagy éppen a zserbót. Az édes aprósüteményeknél egy alaptésztából háromféle édességet alkottunk, így rengeteg időt spórolhat az is, aki többféle vendégvárót szeretne az asztalra tenni. Gyümölcskenyérből is ajánlunk nyolcat, utánajártunk ugyanis, milyen aszalt gyümölcsös süteményeket készítenek karácsonykor az egyes nemzetek. A téli bekuckózós estékre marcipános finomságokkal készültünk, és azoknak is van javaslatunk, akik házilag készített ajándékkal szeretnék meglepni a kollégákat, barátokat, tanárokat. A diétázóknak „mentes” desszerteket válogattunk össze, a gyerekeknek pedig olyan karácsonyi cupcake-eket, amelyeket együtt készíthet el a család egy-egy adventi hétvégén. Remélem, az együtt sütés és az ünnepi várakozás is remek hangulatban telik majd, nagyon boldog karácsonyt kívánok neked és szeretteidnek!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Konyha digitális kiadványaira is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, illetve az Instagramon és a YouTube-on is, ahol a receptek mellett sok más érdekesség is vár rátok!