HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
4 darab kacsacomb, só, 1 fej fokhagyma, 20 dkg kacsazsír, 60 dkg sárgarépa, 4 szál újhagyma zöldjével együtt, 20 szem magozott datolya, 2 evőkanál barna cukor, 1 darab citrom, fél dl olívaolaj
1. A tisztított kacsacombot sózzuk, tepsibe tesszük, mellérakjuk a megmosott, félbevágott fokhagymát, ráöntjük a kacsazsírt. Aláöntünk 2 dl vizet, lefóliázzuk, és 160 °C-os sütőben megsütjük kb. 90 perc alatt. Levesszük a fóliát, és 200 °C-on vagy serpenyőben a bőrét is ropogósra sütjük.
2. A salátához a hámozott sárgarépát, az újhagymát és a kimagozott datolyát vékony metéltre vágjuk. Tálban összekeverjük a cukorral és a citromlével. Miután elolvadt a cukor, hozzáadjuk az olívaolajat is. Kevés sóval ízesítjük. A ropogósra sült kacsacomb mellé kínáljuk.
Tipp: A salátához adhatunk még 5 dkg pirított diót, mandulát vagy mogyorót, még finomabb lesz.
ELKÉSZÍTÉS 25 PERC + SÜTÉS
KALÓRIA 768 KCAL/ADAG
A recept a Nők Lapja Konyha 2019/4. lapszámában jelent meg még több nagyszerű menüvel együtt!
Recept: Bereznay Tamás
Fotó: Körmendi Imre