Húsvéti készülődés és izgalmas tavaszi receptek a Nők Lapja Konyha áprilisi számában

Tavaszi fogások és húsvéti finomságok kerülnek a középpontba a Nők Lapja Konyha legújabb számában: ünnepi reggelik, mennyei kalácsok, húsos ételek, ínycsiklandozó sütemények, gyors tésztavariációk és diétás menük is várnak rátok az áprilisi magazinban. Jó főzőcskézést kívánunk!

 „Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 12 kép

Idén másképp lesz!

Ahogy visszagondoltam a legutóbbi húsvétra, arra jutottam, hogy valamiért csak úgy „átestünk” rajta, de nem igazán éltük meg az ünnepet. Volt persze sonka, főtt tojás és idegen locsolók elől bujkálás is (kövezzenek meg, nem szeretem, ha pénzért csöngetnek be büdös kölnikkel), de valahogy a rákészülés hiányzott. A tojást nem festettük meg, egyszerűen megfőztük, és szégyenszemre a kalácssütés is elmaradt. Magamban ezt arra fogom, hogy egy akkor 7 hónapos babával elég volt túlélni a mindennapokat, és senki se várt hímes tojást meg ötféle édességet, de azért nekem hiányzott. Ezért aztán elhatároztam, hogy idén másképp lesz, amiben az is segítségemre van, hogy jóval később van húsvét, mint tavaly, így van időm rákészülni. (Legalábbis most még ebben az illúzióban ringatom magam.) Az ételeket nagyjából már kiválasztottam, miközben szerkesztettem a legújabb lapszámunkat, igaz, még jócskán szűkítenem kell a kört, mert túl sok szimpatikus receptet találtam. Mutatunk ugyanis húsvéti reggelire elkészíthető fogásokat, mennyei kalácsokat, látványos ünnepi desszerteket, vendégváró aprósüteményeket egyaránt. Ajánlunk böjti zöldségételeket, és persze arra is van ötletünk, mit tegyen az asztalra, ha lejár a 40 napos önmegtartóztatás. A tavaszi hétköznapokra gyors spagettiket és frankfurti leves variációkat hoztunk, így már a készülődés is ínycsiklandó falatok között telhet. Aki kevesli a látogatóknak kínálható édes és sós finomságokat, keresse az újságárusoknál már kapható Desszert különszámunkat, abban több mint 100 vendégvárót gyűjtöttünk össze. Napsütéses tavaszi napokat, vidám családi összejöveteleket és sikeres tojásvadászatot kívánok minden kedves olvasónknak!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő 

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!