Rumos, aszalt sárgabarackos, étcsokoládés kekszgolyó, a sütés nélküli desszert

Ha valami gyors, de mégis különleges édességre vágytok, akkor készítsétek el ezt a sütés nélküli desszertet! Biztosak vagyunk benne, hogy az egész családnak a kedvében jártok majd.

HOZZÁVALÓK 30 DARABHOZ:

10 dkg aszalt sárgabarack + 3 darab a dekoráláshoz, 1 dl rum, 10 dkg vaj/margarin, 10-20 dkg sárgabaracklekvár (a lekvár sűrűségétől függ), 20 dkg darált háztartási keksz, 15 dkg étcsokoládé

1. A 10 dkg sárgabarackot kis darabokra vágjuk, a rumba szórva 3 percig főzzük, majd addig pihentetjük, amíg a barack beszívja az összes rumot.

2. A vajat/margarint megolvasztjuk, majd 10 dkg lekvárral együtt a darált kekszre öntjük. Hozzáadjuk a rumos barackot is, alaposan összegyúrjuk. Ha túl száraz a massza, akkor baracklekvárral tovább puhítjuk. Gyúrható, formázható, kicsit ragacsos tésztát kapunk, amiből golyókat formázunk. A hűtőszekrényben hűtjük legalább 30-60 percig, hogy teljesen megdermedjen.

3. A dekoráláshoz felkockázzuk a 3 darab barackot. A csokoládé felét megolvasztjuk vízgőz felett, majd hozzáadjuk a maradék csokoládét, és a vízgőzről levéve addig kevergetjük, amíg elolvad minden kocka.

4. Megforgatjuk a hűtőből elővett golyókat a csokoládéban, mindegyik tetejére teszünk egy-egy kis kocka barackot, és sütőpapírra téve hagyjuk, hogy megdermedjen.

ELKÉSZÍTÉS 35 PERC + HŰTÉS
KALÓRIA 93 KCAL/DARAB

A recept a Nők Lapja Konyha Desszert 2018/03. lapszámában jelent meg, még több különleges édességgel együtt!

Recept és fotó: Terei-Vigh Krisztina