Ho-ho-ho-hó! A karácsonyi készülődést nem lehet elég korán elkezdeni, mi pedig segítünk nektek abban, hogy a családi asztalra (sőt a fa alá is) az ünnepek előtt és alatt is a legfinomabb édességek kerüljenek! A Nők Lapja Konyha Desszert új számában eláruljuk a tökéletes bejgli receptjét, "mentes" sütik, mágikus karamelles desszertek, izgalmas kekszgolyók és vendégváró sós falatok elkészítésébe is beavatunk. Sőt, a segítségünkkel még ehető karácsonyfadíszeket is kreálhattok! Örömteli várakozást kívánunk!

„Lapozzatok bele” a magazinba!

Korán jött karácsony

Mióta újságokat szerkesztek, megtanultam, hogy a karácsonyra való készülődét sosem lehet elég korán kezdeni. Augusztusban két strandolás között előkeresni a díszeket (indulnak a fotózások), szeptember elején piros-fehér cukorpálcára vadászni (itthon nagyon nem egyszerű feladat, már az USA-ban tartózkodó ismerősöket vetettük be, hogy küldjenek néhányat), majd a hónap végén napokig mézeskalácsházat építeni (sürgősen címlapot kellett fotóznunk).

Ennek fényében nekem teljesen természetes, hogy október végén megjelennek az üzletekben a karácsonyi dekorációk, sőt, néha azt gondolom, jöhetnének előbb, hogy már az újdonságokat tudjuk használni a képeken.

Néhány napja fültanúja voltam egy lakberendezési áruházban, ahogy a mellettünk elhaladó férfiak sorra felháborodtak: „hol van még a karácsony, miért rakták ki ezeket a dolgokat?!”. A velük lévő hölgyek kivétel nélkül azt válaszolták, „sokkal hamarabb itt lesz, mint gondolnád”, miközben ábrándos tekintettel méricskélték a díszeket, terítékeket és csomagolópapírokat.

Azt hiszem, senki sem vitatja, hogy az adventi készülődés-tervezgetés női privilégium, talán még magánál az ünnepnél is jobb. Bekuckózni egy karácsonyi ötletekkel teli magazinnal a fotelbe, és azon gondolkodni, mivel kápráztassuk el a családot, kinek milyen meglepetést adjunk, hogyan öltöztessük ünneplőbe a lakást. Természetesen a menü összeállítása ugyanilyen sarkalatos pont, a sütemények kiválasztása is igénybe vesz néhány hetet. Nem árt tesztelni is a kinézett darabokat, ennek a feladatnak nálunk az összes családtag lelkesen veti alá magát, a mézeskalácsházat el is kellett dugni előlük, mert képesek lettek volna apránként felfalni. (Mégse akartam már októberben kitenni az ablakba, furán nézett volna ki a 25 fokban.)

Remélem, legújabb lapszámunkat lapozgatva te is átéled a várakozás semmihez se fogható izgalmát, és rengeteg olyan receptre bukkansz, amit kipróbálsz majd a következő hetekben-hónapokban.

Bízom benne, hogy sikerül örömet szerezned szeretteidnek, és mosolyt varázsolsz az arcukra a mennyei finomságokkal.

Élményekkel teli készülődést és nagyon boldog ünnepeket kívánok neked és az egész családnak!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Konyha digitális kiadványaira is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!