Nincs az a háziasszony, aki szívesen ácsorogna ebben a forróságban a konyhában -ezt szem előtt tartva állítottuk össze a Nők Lapja Konyha legújabb számát. A hűs gyümölcslevesek, tengeri fogások és csirkés receptek mellett megmutatjuk, hogyan készítsünk a négy fal között mini lángost vagy isteni „kánikulasütiket”! Szerezzétek be még ma a magazint!

 

Nők Lapja Konyha 08
Galéria | 10 kép

Tengerparti vacsorák (otthon)

Ha külföldön vagyok, és megtehetem, mindig útba ejtek néhány piacot, nekem ez az egyik legjobb nyaralós élmény. Szállodában vagy teakonyhával rendelkező apartmanban lakva azonban kicsit keserédes ez a program, hiszen legszívesebben alaposan bevásárolnék, aztán készítenék valami finomat az itthon sokszor elérhetetlen alapanyagokból. Persze, hoztam már haza parmezánt, szélben szárított sonkát vagy éppen olívaolajat a repülőn, ettem már meg helyben kilószám a zamatos gyümölcsöket, zöldségeket, de friss hússal vagy éppen hallal sose mertem kísérletezni. Valószínűleg a reptér dolgozói (is) azon a véleményen lettek volna, hogy a nemrég kifogott tintahal nem éppen bőröndbe való, ráadásul valahogy sose volt nálam több behűtött jégakku ehhez a művelethez. Ugyanígy tartózkodom a lágy sajtok szállításától is, mióta Franciaországból több kiló camembert-rel és rokforttal indultunk el, utána pedig hetekig nem tudtuk kiszellőztetni az autót. Így aztán marad a nézelődés és helyben kóstolgatás, ha pedig olyan szerencsés vagyok, hogy nemcsak nyaralunk, de még főzési lehetőség is van a szálláson, akkor jöhetnek a tengerparti villámvacsorák. Idén sajnos kimarad az utazás, de majd azzal vigasztalom magam, hogy elkészítem a tengerparti piac ihlette fogásokat, illetve szemezgetek a különféle nemzetek jellegzetes csirkés receptjei közül is. A nyár utolsó hónapjára ajánlunk még hűsítő leveseket, zöldséges húsragukat és tésztákat, kukoricás, paradicsomos ételeket, valamint gyümölcsös és sütés nélkül készülő desszerteket.

Élvezzék velünk a jó időt és a szabadságot, töltsék fel magukat energiával, vidámsággal az őszi-téli hónapokra!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek, vagy az alábbi képre különleges karácsonyi akciónkért!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!