Tavaszi zsongás: Gomolyával töltött, sonkába tekert csirkemell majonézes zellersalátával

Hogyan lehet egy unalmas csirkemellből vagy karajból ínyenc fogást varázsolni? Töltsük meg sajttal és máris különleges finomság lesz belőle!

gomolyával töltött csirkemell

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
80 dkg csirkemellfilé | | 20 dkg füstölt gomolya sajt | | 12 szelet vékony, szárított sonka | | olaj A salátához: 30 dkg sárgarépa | | só | | 1 evőkanál cukor 2 darab zellergumó (kb. 50 dkg) | | 8 evőkanál majonéz | | 1 (kezeletlen) citrom

  1. A csirkemelleket éles késsel felszúrjuk úgy, hogy üreg keletkezzen bennük, és beletöltjük a hüvelykujjnyira vágott sajtot.
  2. A melleket a szárított sonkába tekerjük, és egy serpenyőben mindkét oldalán elősütjük kevés olajon. Utána 190 ºC-ra előmelegített sütőben sütjük 10 percig.
  3. A sárgarépát feldaraboljuk, sós-cukros vízben leforrázzuk, és kb. 5 percig főzzük.
  4. A zellert megpucoljuk, vékony csíkokra vágjuk, sós vízben azt is leforrázzuk 1 perc alatt. Lecsöpögtetjük, majd keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a majonézt és a citromlevet, majd a répát. Összekeverjük, a csirke mellé tálaljuk.

ELKÉSZÍTÉS 45 PERC
SÜTÉS 10 PERC
KALÓRIA 648 KCAL/ADAG

A recept a Nők Lapja Konyha 2018/3. számában jelent meg, még több isteni tavaszi recepttel együtt.

Recept: Tobai Róbert
Fotó: Gyugyi Péter

Ez is érdekelhet