fejtörő ki volt a gyilkos

Detektív fejtörő: csak a rendkívüli észjárásúak jönnek rá, ki volt a gyilkos az étteremben

Mióta világ a világ, az emberek eredendően vonzónak a fejtörőkhöz, hiszen nem csupán intellektuális kihívást, de egy rejtvény megoldása azonnali örömöt, szórakozást és kikapcsolódást is nyújthat. Az már csak hab a tortán, hogy kognitív képességeinket kreatívan fejleszthetjük, míg eljutunk a talány sikeres megoldásáig, ami aztán újabb és újabb detektívélményekre sarkall bennünket. Mi ezúttal egy nyomozós kalandra invitálunk benneteket, nektek pedig az lesz a feladatotok, hogy kitaláljátok, vajon a képen szereplő alakok közül ki követte el a titokzatos gyilkosságot.

Éleslátásunkat és intelligenciánkat is próbára tehetjük az alábbi trükkös feladvánnyal, az elmetréningre pedig kutatások szerint nagy szükségünk is van, ugyanis agyunk 30-40 éves korunkat követően bizonyítottan hanyatlásnak indul. Szerencsére izgalmas fejtörőkkel sokat tehetünk egészségének megőrzéséért, ugyanis a különféle rejtvények jelentik az egyik legjobb módját agytekervényeink mozgósításának, a siker adta örömről már nem is beszélve.

Egy feladvány erejéig most előcsalogathatjuk a bennünk szunnyadó detektívet, melyhez elsőként alaposan figyeljük meg a fotón látható részleteket, majd állítsuk fel hipotézisünket és végül vonjuk le a megfelelő következtetéseket. 

Ki ölte meg a nőt az étteremben? 

Az igazán kivételes észjárású önjelölt nyomozóknak – vagy azoknak, akik már rutinos rejtvényfejtők – mindössze 10 másodpercre van szükségük ahhoz, hogy a képen szereplő jelenetet megvizsgálva a végső következtetésre jussanak.

Elsőként mérjük fel, pontosan mit láthatunk a beszédes illusztráción: egy hölgy holtan hever az étterem női mosdójában, hasán szúrt seb, a helyszínen pedig ott a gyilkos fegyver, egy konyhakés. Odakint 5 lehetséges gyanúsított látható, akiknek érdemes alaposabban is szemügyre venni evőeszközeit és ruházatát. Na, sikerült megfejteni a rejtélyes bűnesetet?

fejtörő1

Fotó: Brightside

Több apró jel is utalt a gyilkos kilétére

Már a ruházat és az étkészlet említésével is rengeteget segítettünk, de a bizonytalan nyomozók kedvéért eláruljuk, hogy a legfontosabb árulkodó jel a halott nő kezében látható tépett anyagdarab volt. Ha még így sem sikerült megoldani a feladványt, mutatjuk a megfejtést: 

fejtörő1

Fotó: Brightside

Az elkövető a mosdóhoz legközelebb helyet foglaló férfi vendég volt, vagyis a 4-es számú gyanúsított. A sötét hajú alakra több apró jel is utalt a szóban forgó anyagdarabon túl, melynek árnyalata tökéletesen megegyezett a vendég ingének színével.

Először is nagyon feszültnek tűnik, másodszor hiányzik a kése, ingének széle kirojtozódott, tisztán látható, hogy hiányzik belőle egy kitépett darab, sőt, az igazán rendkívüli detektívek még a nyakára fröccsent vérfoltot sem hagyták figyelmen kívül. Nektek hány árulkodó bűnjelet sikerült felfedeznetek az említettekből?

A pszichológiai feladványok is érdekelnek? Legtitkosabb erősségedről árulkodik, mit veszel észre először az alábbi képen.

Kiemelt kép: Getty Images