Vajon lehetsz király? Most kiderül!

Az 1900-as évek óta létező, a zene, az ének és a tánc dramatikus elemeivel mesélő musical a legkedveltebb színházi műfajok egyike – és kétségkívül a legmegosztóbb is. Pedig le a kalappal azok előtt, akik virtuóz forgások, ugrások és szaltók közepette is képesek kristálytisztán énekelni, nem igaz? Bár tény, hogy nem minden show klasszikus és kiemelkedő, aki viszont teljes szívéből szereti, jól tudja, hogy mire érdemes jegyet váltani, gondoljunk csak Lévay Szilveszter, Michael Kunze, Frank Wildhorn, Sir Andrew Lloyd-Webber vagy Presser Gábor és Dés László munkásságára.

A műfaj mindig is nagy sikernek örvendett itthon (ahogyan a hazai színházkultúra megkerülhetetlen része, az operett is). A Macskák például 1983 óta, idén kereken 40. éve fut töretlen népszerűséggel Budapesten (bár a világ azóta sokat változott, a csoda viszont még napjainkban is tart). Nem beszélve arról, hogy számtalan kiváló hazai alkotással gazdagítottuk mi is a színházművészeti ágat.  

Mai kvízünkben külföldi és magyar örökzöldek közül szemezgettünk – derítsd ki, hogy mennyi mindent tudsz róluk!

Mennyi mindent tudsz a zenés színdarabokról?

zenes szinhaz

Tudod, mi a félház, a tapsos belépő és a kulissza? Vajon mennyire vagy otthon a színház világában? Kattints ide, és kiderül!

Kiemelt kép: a Macskák című musical 2019-es előadása Bécsben (Manfred Schmid/Getty Images)
Tesztkép: Unsplash