Kicsomagolt Történetek – Rendhagyó hangoskönyvek hírességek előadásában

Neves hazai művészek a hangjukkal segítenek eljuttatni az olvasókhoz olyan történeteket, melyek az irodalom és az olvasás szabadságáról szólnak.

Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet az irodalom és az olvasás szabadságának fontosságára a Líra Könyv Zrt. A Kicsomagolt Történetek elnevezésű kampányban neves magyar művészek által felolvasott könyvrészletek hangoskönyv formájában kerültek fel a Spotify-ra és a Líra weboldalára, a felolvasásokról pedig videók is készültek.

A Spotify-on

már meghallgathatók Gryllus Dorka, Medveczky Balázs, Lakatos Márk, Sodró Eliza, Alföldi Róbert, Szikszai Rémusz, Hernádi Judit, Fluor Tomi, Pelsőczy Réka, Péterfy Bori, Grisnik Petra, Nagy Ervin és Makranczi Zalán felolvasásai.

Olvasó nélkül a könyv csak egy üres tárgy: a benne rejlő történeteket valakinek ki kell csomagolnia. A Líra szerint az irodalomhoz való hozzáférést nem korlátozni, hanem könnyíteni kell. Ezért legújabb kampányukban hangoskönyvek formájában szabadítják ki a történeteket és Magyarország kedvenc művészeinek hangján hallgathatóvá teszik őket.

Az alkotók olyan történetek közül válogattak, amelyek sokféleképpen beszélnek az olvasás szabadságáról: az írók a gondolataikat, a művészek a hangjukat és az arcukat adták – így születtek a rendhagyó hangoskönyvek, melyek tetszőleges sorrendben, szabadon hallgathatóak és nézhetőek bárki számára.

Az Líra különleges lejátszási listái itt és itt (Spotify-on) érhetők el.

Forrás és kiemelt kép: Líra