„A szépség nem egyenlő a fiatalsággal” – Címlapinterjú Epres Pannival

Szép. Nagyon. És nemcsak a fotókon, az életben is. Meg is lepett A találkozás pillanatában, hiszen a photoshop korában nem Ehhez vagyunk szokva. Valahonnan belülről sugárzik. Talán Mert híres modellként is megőrizte magában azt a szerény, Jóérzésű lányt, akinek a kilencvenes években megismertük. Koronczay Lilla interjúja.

Halló, ki beszél? Jaj, ne haragudj, elfelejtettem a találkozót! Itt állok pizsamában. De rögtön összeszedem magam, húsz perc múlva ott leszek a kávézóban!

És tényleg itt vagy, stressznek pedig nyoma sincs…

Pedig nagyon fáradt vagyok. Ezért is felejtettem el, hogy megbeszéltük a közös reggelit. Mindennap háromnegyed hatkor kelek, ma ráadásul nehezen készültünk el, de végül azért időben odaértünk a két gyerekkel az iskolába. Utána hazaautóztam, hogy megigyam a kávémat.

Mindezt pizsamában?!

Nincs mindig idő öltözködni (pironkodva felnevet). Aztán délelőtt elkezdődik a munka: fotózásokra járok, műsort vezetek, de kettőtől ismét a gyerekeimé vagyok. Viszem őket edzésre, Barkát balettre, Mórt vízilabdázni, este nyolc, fél kilenc, mire végre hazaesünk. Egyik este edzés után Mórnak még négy tantárgyból kellett készülnie, az megterhelő volt. Meg is beszéltük másnap a barátnőmmel, hogy erre csak egy anya képes, hogy miután ült egy kicsit a kád szélén, és beszélgetett a gyerekeivel, még segítsen nekik tanulni, úgy, hogy azért a férjére is (Benedek Tibor vízilabdázó, háromszoros olimpiai bajnok – a szerk.) maradjon ideje.

És magadra mikor marad pár órád?

Órák?! Percek. Két rohanás között. Szerencsére sminkelni nem szoktam, ha nagyon sápadt vagyok, egy kis vörös rúzst dobok fel, de azt is csak alkalmakra. Reggel megmosom az arcom hideg vízzel, nem régóta egy kis arclemosó tejjel is végigtörlöm, aztán egy kis szempillaspirál, ennyi. Igyekszem mértéket tartani ebben is. Persze, ha fotózás előtt szépen kisminkelnek, azt nagyon szeretem.

Divatbemutatókra jársz még?

Bemutatók sajnos már alig vannak Magyarországon, de ennyi idősen már nem is szabad kifutóra állni. Legfeljebb ha valami szalonbemutató van, kis közönség előtt, ha összehívják a régi lányokat. Náray Tamásnak volt legutóbb egy ilyen rendezvénye. Különben már csak a fotózás van, de az más.

Én nem venném észre a korodat öt-hat méter távolságból. Pont olyan fiatalnak látlak, mint húsz évvel ezelőtt.

Tükörben én se látom a változást, de a fotókon azonnal észreveszem. Legutóbb a kifutón a kivetítőre pillantottam, és elhűltem. Látod a szemem körül a ráncokat? De nem mennék vissza az időben sem egy évet, sem kettőt, sem húszat.

Szerencsés alkat vagy. Úgy értem, lelkileg is. A súlyod se változik?

A szülések után talán két kilóval több lettem. Egy nő súlya egész életében ingadozik, felesleges vele foglalkozni. Mondjuk, ha már nehezen gombolom be a nadrágomat, akkor diétázom.

Sportolsz is mellette?

Futni szoktam, hetente kétszer-háromszor kimegyek a Margitszigetre. Egy kör, annyi elég, kikapcsol és feltölt. Örülök, hogy megtaláltam magamnak a futást, bár elég kézenfekvő volt, hiszen kamasz koromban atletizáltam is. Ha reggel nem vágok neki, abból aznap már nem lesz semmi, úgyhogy kiteszem a gyerekeket, és ha csak tudok, mozgok egy kicsit. Terembe azonban nem szeretek járni.

Árad belőled a harmónia. A te korodban már minden híresség plasztikáztat meg vastagon sminkel, te meg még mindig természetesen nyomod.

Azt vallom, a szépség nem egyenlő a fiatalsággal. Egy hetven-nyolcvan éves nő is lehet szép, ha látszik rajta, hogy jól érzi magát a bőrében. Smink és frizura sem kell hozzá, sokszor egy hátul összefogott konty elég. Mindig megcsodálom a szép idős nőket az utcán.

A teljes interjút a Nők Lapja Szépség 2019/2. lapszámában olvashatjátok el. A magazin október 22-től kapható az újságosoknál.

Szöveg: Koronczay Lilla

Fotó: Zsólyomi Norbert