Grecsó Krisztián népszerű író, öccse, Grecsó Zoltán pedig elismert kortárs táncművész. A tehetséges testvérpár mesélt nekünk hiúságról, rivalizálásról, ihletről és a közös munka szépségéről is.

16 Grecsoek1

PSZICHÉ: Meglepett volna, ha Kifli, a kutya nincs itt. Mindenhová viszitek magatokkal?

KRISZTIÁN: Hát Kifli valójában Zoltáné, de én a pótgazdájának, „nagybácsinak” érzem magam.

ZOLTÁN: Örökbe fogadott kutyus, valami egészen varázslatos személyiséggel. Elképesztően sok mindenre tanít. Ma például arra mentem haza, hogy szétszedte a szemetest. Alighanem így jelezte, hogy több figyelemre vágyik.

PSZICHÉ: Mások nem jelzik ezt? Merthogy igencsak elfoglaltak vagytok. Nehezen tudtuk egyeztetni ezt a beszélgetést.

KRISZTIÁN: Azt hiszem, mindkettőnk nevében mondhatom, hogy mára azért megtanultunk egyensúlyozni. Pontosabban súlyozni a dolgok között.

ZOLTÁN: Nem rossz ám az, ha az embernek sok a dolga, ha keresett. Kiváltképp, ha valamilyen művészeti ágban mozog.

PSZICHÉ: Krisztián, az első emlékem rólad nem is a könyved berobbanása, hanem hogy egy kolléganőm ment a felolvasásodra. Nagyon izgatott volt, de mint kiderült, elsősorban a személyed miatt. Egészen konkrétan abban bízott, hogy nincs barátnőd, és sikerül elcsábítania. Te érzékeled, érzékelted ezt? Hogy ennyire szeretnek a nők?

KRISZTIÁN: Nős ember vagyok! (Nevet.) Minden más kiderül az írásaimból… De nyilván a férfi -nő viszony mindkét oldalon nagyon sokat tud adni, és persze elvenni is. Ezek az impulzusok is formálnak minket.

16 Grecsoek

PSZICHÉ: Ahogyan a Megyek utánad című könyved fülszövegében olvasható: „Hogyan is lehetne jobban elmesélni egy ember életét, ha nem a szerelmei történetén keresztül?”

KRISZTIÁN: Ez a válasz. Mindenre.

Szeretnéd elolvasni a beszélgetés folytatását? Szerezd be a Nők Lapja Psziché 2016/1. számát!

Szöveg: Vidacs Éva

Fotó: Garai Edit