„Próbálok bölcs anya lenni, aki nem csak rutinból mond bármit is” – Csepregi Éva életének 5 mérföldkövéről mesél

Élmények, emberek, gondolatok. Milyen hatásokra válunk azzá, akik ma vagyunk? Az énekesnő időutazása a tizennyolcadik kerületen és Japánon át vezet.

1. SZORGALOM ÉS SZABADSÁG

A szüleim egyszerű körülmények között éltek, és keményen dolgoztak. Édesapámtól hoztam a szorgalmamat. Józan életet élt, mindig lehetett rá számítani. Nagyon jó hallása volt, zeneszerető családban nőtt fel, és szépen hegedült annak ellenére, hogy soha nem tanulta. Anyukámtól főleg a bohémságomat örököltem. Ő mindig mindenben benne volt, mellettem állt akkor is, amikor megálmodtam, hogy énekesnő szeretnék lenni.

2. A SZÍNPAD SZERETETE

Óvodáskoromban akármilyen rendezvényt tartottak a tizennyolcadik kerületi kultúrházban, minden alkalommal felléptünk ott: színdarabokat adtunk elő, énekeltünk, szép ruhákat hordtunk. A színpad szeretete innen indult. Később a Ki mit tud?-ba az osztálytársaim protezsáltak be, hogy a Stereo együttessel énekeljek. Érdekes, hogy diák­ként még nem látjuk, az iskola mekkora szerepet játszik az életünkben. Amikor felnőttként visszalátogattam az általánosba meg a gimnáziumba, megköszöntem az igazgatónőknek, hogy annyi mindent kaptam tőlük.

3. CSAPATJÁTÉK KELETEN

Sok szólólemezem jelent meg, de az igazi bázisnak a Neoton Família számított, velük értük el a legtöbb sikert. Álmodtunk egy nagyot, és rendkívül inspiráló volt, hogy a hazai és a külföldi közönséget is meg tudtuk hódítani. A japán piacon tíz éven keresztül lehettünk jelen, 1983-ban a Yamaha Fesztiválon nagydíjat kaptunk a Time goes by, vagyis a Holnap hajnalig című dalunkért. Az ottani turnénk dél-koreai fellépéseket is hozott, a szöuli dalfesztiválon megnyertük a legjobb előadónak járó díjat. Spanyolországban a Don Quijote és a Santa Maria volt a legnagyobb sláger. Sokfelé jártunk a világban, és közben végig fogtuk egymás kezét.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .