Mutassanak valakit, aki nem akar új életet kezdeni az új esztendőben! Soha nem vagyunk elégedettek, de jól van ez így: új célok nélkül hogyan is haladna előrébb az életünk? Kíváncsiak voltunk, hogy csinálják ezt a sztárok. Öt különböző szakma öt rendkívüli képviselője válaszol a címben feltett kérdésünkre.

Jakupcsek Gabriella író, műsorvezető
Nyitva van az aranykapu…

– Nekem most inkább céljaim vannak, nem annyira fogadalomban gondolkodom. Végre flow-ba kerültem, és szeretnék is benne maradni, amíg csak lehet. Na, ezt viszont megfogadom az új esztendőre! Az utóbbi időben elkezdtem úgy munkákat vállalni, hogy azok építsenek is engem, de főleg élvezzem őket. Én nem szeretnék már senkinek megfelelni, és elegem van a folytonos akarásból, a görcsökből. Elhatároztam, hogy ezentúl kizárólag olyasmit fogok csinálni, amitől lehetőleg örökké fülig ér a szám. Ennyi idősen úgy gondolom, már megengedhetem ezt magamnak. A mostanában rajtam eluralkodó derűs, nyugodt lelkiállapotot főleg A napos B oldal című könyvemnek köszönhetem, amit belső indíttatásra, saját tapasztalatok alapján, szinte egy szuszra írtam. De még rengeteg gondolatom maradt a témával kapcsolatban, és most már az olvasói visszajelzéseket is beleépítve szeretném folytatni a könyvírást. Figyelem magam, ahogy kinyit, feltölt derűvel és pozitív szemlélettel az új életformám. Vagy inkább szabadságnak nevezzem? Hálás vagyok, hogy rátaláltam. És ha már sikerült felülnöm ennek a csodálatos szabadsághullámnak a hátára, megígérem magamnak, hogy le nem szállok róla, amíg csak lehet.

Keresztes Ildikó énekes
Harmóniában maradni

– Az én műfajom, a zene, a show-biznisz olyasmi, mint a kábítószer. Az ember észre sem veszi, és függővé válik tőle. Persze ehhez annyira kell szeretni, ahogy én rajongok a színpadért már ötéves korom óta. Már akkor tudtam, hogy ezt a művészlétet szeretném megteremteni, csak még nem tudtam megfogalmazni magamnak. Azt meg pláne nem sejthettem, hogy ez a gyönyörű pálya, a rengeteg munkával, éjszakázással és stresszel megfűszerezve mennyi energiát kivesz belőlem. Ahogy haladnak velem az évek, egyre inkább érzem, hogy lassítanom kellene. De mivel folyton nagy amplitúdókkal éltem, az egyensúlyt a legnehezebb beállítanom. Pedig illene már, tekintve, hogy 2024-ben betöltöm a hatvanat. Születésnapom alkalmából sok mindent megfogadtam. Például nekiállok rendszeresen sportolni, mert már szégyellem magam egykori tornászként a lustaságomért, azonkívül lassítani szeretném kicsit a tempót, úgyhogy a jövőt a Budapest–Marosvásárhely–Spanyolország háromszögében képzelem el. Vágyom a tengerhez. És a szülőhazám, Erdély is egyre jobban hiányzik. Remélem a Sárkány évében, amelynek szülöttje vagyok, sikerül mindezt megvalósítanom.

Pesák Ádám színész
Olvasni szeretnék!

– Amit megfogadok, hogy kevesebbet nézem a mobilomat. Megpróbálok helyette a saját életemre koncentrálni, mert azt vettem észre, ha nem vagyunk jelen az életünkben, és nem figyelünk egymásra, eltávolodunk a szeretteinktől, barátainktól. Amit pedig már el is kezdtem, az a klasszikusok olvasgatása. Lógós diák voltam, nem sűrűn vettem a kezembe könyvet, és most szeretném bepótolni, ami az általános műveltségemből kimaradt. Éppen Franz Kafka A per című regényét olvasom, és a magam számára is meglepő, mennyire érdekel. Alig várom a következő olvasmányt! Itt és most azt is megfogadom, hogy jövőre többet teszek az egészségemért. Csak magamra nem jut időm, annyifelé kell figyelnem, egy kávét nem tudok úgy meginni, hogy ne kelljen megoldanom közben három problémát, márpedig ez előbb-utóbb betegséghez vezet. Ráadásul nagyon szeretem a hasamat, előadások után egy lovat meg tudnék enni, holott tisztában vagyok vele, hogy ez egyenes út a hájgyűrűk kialakulásához. Elhatároztam, hogy rendszert viszek az étkezésembe, és sportolni is el fogok kezdeni. Nyáron a Gólkirályság című tévésorozat második évadának forgatásán sokat fociztunk, végre volt egy kis motivációm, de mióta annak vége lett, újra leálltam a mozgással.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .