Janicsák Veca: “Régen nagy igazságharcos voltam, de ma már a béke sokkal többet ér”

Élmények, emberek, gondolatok. Milyen hatásokra válunk azzá, akik ma vagyunk? A Fonogram-díjas énekesnő fiatalkora óta énekel, de a személyiségét leginkább az anyaság, az utazások és az újrakezdések formálták.

1.TISZTA SZÍVVEL

Az anyaság nem csak szentimentális értelemben változtatott meg, minden szinten átalakította az életvitelemet és a hozzáállásomat. Anyaként tényleg megértjük, mit jelent a feltétel nélküli szeretet. És ez az egyetlen olyan szabadságvesztés, amit az ember szeretettel és tiszta szívvel fogad: onnantól, hogy a gyermek megszületik, az anyasággal járó felelősség és szépség örökre felülír mindent. Látom a saját anyukámon is, hogy a  nővéremmel hiába vagyunk már felnőttek, a mai napig aggódik értünk, és tudja, hogy vigyáznia kell magára, hogy még sokáig velünk lehessen. Én is érzem, hogy szülőként már el kell engednem a kamaszos drámázásokat, nem mérgezhetem felesleges stresszel a szervezetemet: az a feladatom, hogy jó egészségi állapotban maradjak, és ameddig csak a kislányomnak igénye van rám, jelen legyek az életében.

2. SZABADSÁG NÉGY KERÉKEN

Olyan háztartásban nőttem fel, ahol nem volt kocsi, így amikor a nővérem megtanult vezetni, és elkezdett autóval járni, óriási dolognak számított. Én huszonegy évesen szereztem meg a jogosítványt, és hatalmas szabadságot adott, hogy ha úgy hozza kedvem, csak beülök a kocsiba, és leugorhatok mondjuk, a Balatonra. Az első hosszabb utamon a barátnőmet látogattam meg Celldömölkön, akkor szült. Bár már létezett akkoriban GPS, töltő nem volt az autóban, és lemerült a telefonom. Minden benzinkúton megálltam, hogy megkérdezzem, merre kell mennem. Nagy élmény volt, egyszerre féltem is, hogy atyaúristen, tényleg egyedül vagyok az utakon, de közben átjárt az a jó, bizsergető érzés, hogy innentől nem kell például hajnali négyig az éjszakai buszra várnom.

3. A TANULÁS ÖRÖME

Nagyon hálás vagyok azért, hogy énekesnő lehetek, és pontosan tudom, hogy ezt alapvetően a közönségnek köszönhetem, persze azért igyekszem profin is végezni a feladatomat. A tanulás fontosságát a szakmámon keresztül ismertem fel, az, hogy idén visszamentem az egyetemre, többek között az éneklésre vezethető vissza. Úgy éreztem, talán még több van bennem, amit érdemes lenne megpróbálnom kamatoztatni.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .