Amikor gyerek volt, édesapja mese helyett szépirodalmat olvasott neki, a karate-világbajnoktól pedig az alázatról tanult. A televíziós újságíró a legfontosabb útravalóiról beszélt.

„Bilit a bíró fejére”

Anyámmal felhőtlenebb volt a viszonyom, mégis apám határozta meg az életem. Óvodáskoromban jártam vele a szegedi egyetemre, ahol irodalmat tanított, a szegedi színházba, és persze meccsre is ő vitt először. A Szeged-pályán kia­báltuk, hogy bilit a bíró fejére! Soha nem olvasott nekem meséket, egyből Arany Jánossal, Weöressel kezdtük, azután jött Jókai, Mikszáth,­ hamarabb, mint az iskola. Vitt magával a rádióba, ahol dramaturg volt, és ahol Páger Antal, Gábor Miklós, Tolnay Klári kvaterkázott a Pagodában, és persze ő protezsált be Vass István Zoltánhoz és Novotny Zoltánhoz a sportosztályra. Örökké vitatkoztunk, ma már nem tudom felidézni, mi lehetett, amiben nem értettem vele egyet… De ezt már nem tudjuk megbeszélni.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .