Kálid Artúr

Kálid Artúr: Az irodalom számomra egyfajta menekülés volt

Először az irodalomba menekült, később a színpadon játszhatta ki az érzelmeit a színész, akinek a nevét az ország akkor ismerte meg, amikor a szeretetéhségről szavalt.

MINDEN KEZDET NEHÉZ?

Az, hogy anyám a születésem után a kórházban hagyott, az egész életemet elvitte abba az irányba, hogy sokáig ide-oda dobált a sors. Voltam csecsemőintézetben, többen próbálkoztak az örökbefogadásommal, három évig anyámnál is laktam. Aztán egyszer csak megjelent a Winkler család, akiknek rengeteget köszönhetek. Az igazolványomban Winkler vezetéknévvel szerepelek, a gyerekeinket szintén így hívják.

ALKALMAZKODÁSBÓL ÖTÖS

Kilencéves koromtól gyermekotthonban nevelkedtem. Az ottani mindennapokra és az örökbefogadásokkal járó csalódásokra vezethető vissza a bizalmatlanságom, ami miatt felnőttként kevés embert engedtem a legbelső burkomba. Ugyanakkor az állami gondozottságomból fakad az is, hogy bármilyen társaságba pillanatok alatt be tudok illeszkedni, és hogy felnőtt fejjel sem zavart soha, ha például kollégiumi szobában kellett aludnom. Ami ezekből az évekből fontos még, hogy találkoztam a Szerdi családdal, ők nevelők voltak az otthonban. Támogattak, segítettek, számonkérték rajtam például azt is, ha nem tanultam.

ITT FELEDTEK

Abban, hogy színész lettem, fontos szerepet játszottak a pedagógusaim,­ ugyanis az ő hatásukra fordultam az irodalom, a költészet és a mű­vészet felé, végül az otthonban én lettem az ügyeletes versmondó.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .