– Hőszivattyú! Az kéne nektek, apukám. Ott áll Vince a kazánunk előtt, és jelentőségteljesen biggyeszt. Világéletében nagy lekicsinylő volt, emellett okosabb mindenkinél – legalábbis így képzelte.

Padtársak voltunk középsuliban, ő nagy egóval, ám mérsékelt matektudással, én pont fordítva. Most meg egyszerre csak itt van vele a múlt. Változott sok minden, és lám, maradt is belőle jócskán. Ahogyan földimtől, az író Darvasi Lászlótól olvastam: „Elmúlik minden, és megmarad minden.”
2023 januárjában, az új esztendő első ajándékaként, egy mutatós kocsival érkezett hozzánk Vincével a múlt. Hibrid üzem, automata parkolósegéd, tolatóradar, hatfokozatú sebváltó.

Sok éve nem láttam a valahai, mára már alaposan megőszült srácot. Pár napja viszont fölhívott, hogy errefelé autózik majd üzleti ügyben, és ha már így alakult, átutazóban tiszteletét tenné nálunk. Meghívatta magát, magyarul.

Most meg itt lesajnálja a kazánunkat.

„Nem vagyunk felhalmozó korszakunkban” – válaszolom, hogy vegye észre magát. Hiába.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .