Rock, blues, dzsessz. Trombita, gitár, konga és ének – senkiével össze nem téveszthető hanggal. Különös ember, sors és pálya. Magasságok és mélységek, nevetés és könny, öröm és önvád egyaránt ott volt és van Horváth Károly Charlie életében, aki ötvenöt éve aktív zenész.

1. 1957. szeptember 1. – Az ismeretlen
Sok költözés után, a szeretetben és elképzelhetetlen szegénységben élő családunk megállapodott a fővárosban. Anyám nyomására jelentkeztem balettosnak. Húszezer jelent­kezőből kiválasztottak tíz kislányt, tíz kisfiút, és én köztük voltam.
A szegénységből egy álomvilágba, az általam ismeretlenbe kerültem. A balettkarrierem végét egy súlyos vesebetegség okozta, kiestem fél évre, el kellett dobni a balettcipőt.

2. 1967 ősze – Szárnybontogatás
Elindult a zenélés, az első gázsim ötven forint volt. Még nem pálya, nem karrier, szárnypróbálgatás. Zenekarok: Decca, Olympia, Generál. Hosszú, éveken át tartó sikeres turnézás. Európa – zötyögve, rozzant Barkassal, Szovjetunió repülővel. És lassan kitárult a világ. Fél év Afrika, a csodás Szudán, két és fél év Közel-Kelet. Bolyongás, milliárdosok. Egyiptom, Jordánia, Irak, Libanon, Emirátusok. Minden volt. Bagdadból hazafelé balhé, menekülés a sivatagban. És hát volt vágy a család, a szerelmem, Kati után – minden hazahívott.

3. 1972. május – Megérkezés
Az első májusi napok egyikén értem Ferihegyre, egy forint nélkül. A taxis méregetett, a pirosnál átüvöltött egy pasas a másik sávból: hülye huligán. A taxist egy karton cigivel fizettem ki, leültem a szüleim háza elé a járdára, és vártam, hogy hazaérjenek. Az anyám nem ismert meg, elment mellettem. Borzasztó érzés volt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .