Jobb adni, mint kapni, ami karácsonykor még inkább igaz. Berczelly Réka a Baptista Szeretetszolgálat, Zsolnai Endre a MikulásGyár, Lázár Domokos az InDaHouse Egyesület és Romhányi Tamás a Máltai Szeretetszolgálat munkatársaként mondja el, hogyan tehetjük szebbé mások karácsonyát.

DOBOZNYI SZERETET

Idén tizenkilencedik alkalommal rendezi meg a Baptista Szeretetszolgálat karácsonyi Cipősdoboz akcióját, melynek keretében rászoruló (0–18 éves) gyerekeknek gyűjtenek ajándékot. A csomagba új és használt meglepetés is kerülhet, a lényeg, hogy olyan minőségű legyen, amilyet a saját gyermekünknek is szívesen adnánk. A dobozba kerülhet könyv, társas, színező, baba, kisautó, sporteszköz, de csoki, nyalóka és előrecsomagolt bejgli is. A lényeg, hogy ne legyen benne romlandó. Általában többen gondolnak a kicsikre, holott a kamaszok is várják a csomagot. A nagyobbak örülnek egy jó könyvnek, sálnak, kesztyűnek, fülhallgatónak, tisztálkodási szereknek (utóbbit érdemes külön tasakba csomagolni). A lányoknak jó ajándék lehet még a sminkkészlet vagy körömlakk, a fiúknak pedig meleg zokni, vagy akár hordozható videójáték is. A doboz alját és tetejét külön érdemes színes papírba csomagolni, majd zsineggel átkötni, mert a szervezet munkatársai a megfelelő minőség érdekében ellenőrzik a dobozok tartalmát. Így nem kell majd azokat újracsomagolni. A dobozra rá kell írni a megajándékozni kívánt gyermek nemét és életkorát is. A budapesti fő gyűjtőponton, a Deák Ferenc téren fényfestett konténernél várja a cipősdoboztündér az ajándékokat. Ezen kívül négyszáz egyéb gyűjtőponton lehet leadni a csomagokat. Már online is állíthatunk össze dobozt a ciposdoboz.hu oldalon, egészen december 19-ig.

CSALÁDI PROGRAMOK, KONCERTEK

A MikulásGyár minden évben tartós élelmiszert, édességet, tisztálkodási és tisztítószereket gyűjt a rászorulóknak. Szívesen fogadnak lisztet, cukrot, olajat, rizst, tésztát, konzervet, de csokoládét, cukrot, ivólét, vizet, narancsot és almát is. Emellett egy-egy mesekönyv vagy készségfejlesztő játék is kerülhet a csomagba, de a hangsúly az élelmiszeren van.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .