Nem az őskőkorból visszamaradt, nőket le­né­­­­ző férfiakról beszélünk, nem a szenvedélybete­gek­­­ről vagy a bántalmazókról, hanem a rendes, szeretni való társainkról. Akikkel jó élni. Csakhogy a velük való együttléthez is szükségünk van mankókra, például acé­l­idegekre és fejlett humorérzékre. V. Kulcsár Ildikó rovata.

Rendes férjem van. Biztonságban vagyok mellette, figyel rám, szeret, felelősséget érez a gyerekeink iránt is, csakhogy túlteng benne a férfiöntudat. Szerencsére nincs híján humornak és önkritikának, hiszen jó néhány évvel ezelőtt olvasott egy cikket – emlékeim szerint épp a Nők Lapjában –, aminek hatására képes volt megkérdezni, „hímsoviniszta disznónak” tartom-e őt. Nem tartom annak, bár a főzéstől való irtózása – miközben szeret enni –, a fociimádata és az a fölény, amellyel kizárt engem az ő „magasabb rendű” futballvilágából, fiatal koromban éppúgy bosszantott, mint ma. Ám az én férjemmel kitolt a sors, két lányunk született, és nem fiaink, akikből focistát faraghatott volna, ha már belőle „csak” szakmérnök, és nem futballista lett – szerinte azért, mert a kicsi, poros szülővárosában senki sem nyúlt a hóna alá –, és a lányainkat annyira érdekelte a foci, mint engem, a szelíd tanító nénit, mondjuk, a pókerezés. Tehát a férjem egyedül nézett meg minden (!) mérkőzést a televízióban, meccsre ritkán járt, mert nem kedvelte a kollektív ivászatokat, közben sajnálta magát, mert a család női szakaszának nem volt megfelelő agyi kapacitása annak felismeréséhez, hogy a foci fontos, férfiakra szabott „észjáték”. 

 Természetes, hogy egy ilyen típusú férfi úszott a boldogságban, amikor mindkét lánya fiút szült – megérkeztek a focistáim, mondogatta elégedetten –, majd hatalmas csalódásként szembesült azzal, hogy az unokáinknak nincs közük a labdához.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .