Az internet nem felejt. Eddigi tapasztalataim alapján ez inkább káros, mint hasznos, mert minden tévedése, botlása, ízlészavara, amit valaha megosztott az ember, fennmarad, és olyankor is az orra alá lehet dörgölni, amikor már teljesen másképp gondolja.

Az „örök jelen”, ami az internet sajátossága, nem teszi lehetővé a személyiségfejlődést. Ugyanakkor, ha lényegesen korlátozottabban is, de hasznos is lehet, hogy az internet nem felejt. Például­ olyankor, amikor valami olyasmit keresünk, amit egyszer már megtaláltunk, de éppen nem volt rá szükségünk, most viszont szeretnénk újra előkeríteni. Ilyenkor kapóra jön a laptop internetböngészőjének „Előzmények” menüpontja, ahol vissza­kereshetünk Ádámig és Éváig.

A közelmúltban épp egy ilyen egyszer már megtalált, aztán elkeveredett információra volt szükségem, úgyhogy rákerestem a böngészési előzményekre. Az internet nem felejt, én viszont igen, mert egyszerűen nem tudtam felidézni, milyen indíttatásból kerestem rá arra heteken keresztül, naponta többször is, hogy „cuki plüssök olcsón”. Aztán rájöttem.

– Berni – szólítottam meg kilencéves kislányomat, miután beléptem a gyerekszobába –, mondd csak, te mióta használod az én laptopomat az engedélyem nélkül? Mi ez a „cuki plüssök olcsón”? 

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .