Jászai Mari-díjas színész, drámaíró, rendező. Korához képest az egyik legsokoldalúbb fiatal művészünk, aki 1981-ben Orosházán született, Békéscsabán nőtt fel, jelenleg a fővárosban él. Csoportterápia, Legénybúcsú, Puskás, Dancing with the Stars – címek, melyek Szente Vajk nevéhez kötődnek.

1. 1986. június 29. –  Foci-vb

A labda rúgása, a foci kisgyerekkoromtól része az életemnek. Az első meghatározó emlékem ezzel kapcsolatban a Mexikóból közvetített foci-vb, majd a döntő. Igen mély nyomokat hagyott bennem, a három argentin gólra máig emlékszem. A futballt szeretem, nézem, játszom, követem, ez egy örök szerelem.

2. 1993. december 12. – Műsorszünet

Aznap éppen a Kacsamesék ment a tévében, és megszakították az adást. A bemondó komor arccal, meghatottan jelentette be: dr. Antall József, Magyarország rendszerváltás utáni első miniszterelnöke elhunyt. Addig nem foglalkoztam azzal, ki kicsoda a politikában, de akkor elkezdtem kérdezősködni, és attól kezdve érdekel minden politikai esemény. Ráadásul ezzel a műsorszünettel egy generáció tanulta meg Antall József nevét.

3. 1995. szeptember 8. – Gólyabál

Nyolcosztályos gimnáziumba jártam, és az osztálytársaim rávettek, hogy a gólyabálra csináljak egy paródiát a testneveléstanárról. Megtettem. És valószínű, hogy nagyon jól sikerült, mert négy éven át megkülönböztetett figyelem övezett, extra bánásmódban, erős terrorban részesültem. Ha az osztály négy kört futott, nekem nyolcat kellett. A tanár úr az érettségiig bohócnak szólított. Azok az évek megtanították nekem, hogy egy-egy színpadi előadásnak milyen hosszú kihatása lehet.

4. 2001. január 20. – Különóra

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .