Órákkal ezelőtt süppedtem bele a vörös bársonyfotelbe, és nem is akaródzik kiszállni innen. Azzal szórakoztatom magam, hogy figyelem a nőt, aki szintén órák óta egyedül táncol. Mostanra már nemcsak partner nélkül ropja, hanem teljesen egyedül is van a parketten, elfogytak mellőle a párok, de őt ez egyáltalán nem zavarja. Ahogy az sem, hogy tulajdonképpen látványosság, a hotel egyik attrakciója pillanatnyilag, a bárban ülők ezt a szolgáltatást kapják az italuk mellé. 

A nő hetven körül lehet, talán el is múlt már, kicsit Brigitte Bardot-ra emlékeztet. Fekete sztreccsruhát húzott, és ha jól látom innen, a fülében himbálózik valami karácsonyi bizsu. Talán két cukorbot lehet, vagy valami ilyesmi. Én is megadom a módját, ünnepi italt fogyasztok, ha már holnap szenteste. Ma csekkoltunk be, ez egy kísérlet, milyen lehet szállodában karácsonyozni. Ezért iszom most a pezsgőm, és nézem BB-t,­­ hogyan kokettál a szintetizátoros emberrel. Bár, ha jobban figyelek, nem is kokettál, tulajdonképpen régi jó ismerős módjára rendeli tőle az új számokat, vagyis inkább régieket. Mindegyik dal a Ki mit tud?-ok idejéből származik, ezt azért is tudom, mert annak idején én is jelentkeztem. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, réges-rég odalett minden művészi ambícióm, a családot autószerelésből lehetett eltartani, azt is Németországban. Miután a lányunk kirepült, méghozzá egészen Amerikáig, Editkével egyre gyakrabban jártunk haza. Hévíz lett a kedvenc, jöttünk, ahogy időnk engedte. Tervezgettük, hogy esetleg nyugdíjas korunkra veszünk itt egy nyaralót, közel a Balaton, de melenget a termál is, és az a néhány régi barát sincs olyan messze.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .