Csinálj pénzt megunt dolgaidból – Más örülne neki!

A jelenlegi gazdaság egyik anomáliája a túlvásárlás, és ennek következtében a dolgok halmozása. A „csak ma, csak most”-akciók szuper leárazásai belekergetnek olyan tárgyak, használati cikkek megvásárlásába, amiket aztán nem tudunk kihasználni. Szabaduljunk meg porfogóinktól, és próbáljunk belőlük pénzt csinálni!

A használtcikk-kereskedelmet tulajdonképpen az internet forradalmasította: az elmúlt tíz évben egyre megbízhatóbb online rendszerek épültek ki tárgyaink adásvételére. Régebben még nehézkesebb volt a meghirdetésük, de mára már majd mindenkinek van a telefonján kamera, könnyű befotózni a termékeket. Időről időre pedig amúgy is szükségessé válik a bútorok, ruhák, gyerekjátékok, könyvek állományának átvizsgálása egy háztartásban; miért ne tölthetnénk fel ezeket a legismertebb on­line piacterekre? A meghirdetéshez íme néhány tanács:

A Google a barátunk

Ha régebben el akartunk adni egy órát, lemezt, sokszor bonyolult és időigényes volt megtudni, mennyit is érhet valójában. Ma egy Google-keresés is komoly segítség lehet, hogy megtudjuk a pontos értékét valaminek. 

Az átlagosnak is van keletje

Sokan azt gondolják, csak az értékes bútorokat lehet eladni, de ennek az ellenkezője is igaz. Az egyik legnagyobb bútorforgalmazó cég termékeinek például nagyon erős másodlagos piaca van szerte a világon – erre már maga az anyacég is próbált üzleti modellt alapozni. 

Használt könyvekkel is próbálkozhatunk: az erre specializálódott antikváriumi oldalakon lehet regényeket, albumokat értékesíteni, de számítsunk rá, hogy az átlagos könyvek ára ott kifejezetten alacsony. Érdemesebb akár a Vaterán, Marketplace-en hirdetni, mert ezeken a helyeken lényegesen magasabb áron tudunk eladni magánszemélyeknek, akiknek még így is megéri, hiszen a könyvek eredeti ára is lassan az egekbe megy. 

A jó tálalás fél siker

A tárgyakat ajánlatos úgy lefotózni, hogy megakadjon rajta a szem, és pontos leírást adni, ne hagyjunk ki semmi lényeges információt, például hogy mekkora méretű, mi a hibája, és hogy hol, mikor lehet átvenni stb. A csomagautomaták rendszere egyszerű és nagyszerű – legyünk ebben is rugalmasabbak. Minél több emberrel tárgyalunk, minél több dolgot adunk el, úgy leszünk egyre gyakorlottabbak az online piactéren. 

Mit, hol és hogyan…?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .