Vámos Miklós kérdése: Kedves Szilvia, amikor legutóbb kérdeztem önt, éppen hosszabb szünetet tartott a mindennapi munkában, a maga által kezdeményezett és létrehozott gyerekjogi alapítványnál. Újabban viszont át is adta a vezetést másnak. Voltaképp miért? Nem fél-e, hogy így nem lesz ugyanolyan? Fájt-e elengedni az ön által teremtett „gyermek” kezét? Ha már így alakult, eztán mivel szeretné tölteni a munkaidejét? Végül: Mit gondol, öt év múlva hol tart majd, s addigra mi lesz magából?

Névjegy:

Gyurkó Szilvia gyermekjogi aktivista, a gyermekjogok legelismertebb hazai szakértője, a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány létrehozója és eddigi vezetője. Határainkon kívül is megbecsülést szerzett itthoni tevékenységeinek.

Gyurkó Szilvia válasza:

Felemelő érzés volt látni, milyen jót tett a szervezetnek szakmailag, hogy az elmúlt évben többféle hangon szólaltunk meg, más arcokat, más megközelítéseket is láthattak tőlünk az emberek. Azt pedig nagyon inspiráló megtapasztalni, hogy micsoda teret ad a növekedésre, ha valaki nem vet árnyékot – hiába voltam a legjobb szándékkal jelen, és osztottam meg a gondolataimat mindenről, a nap végén ez mégis csak korlátozó volt. Átadni a vezetést másnak, és egy nagy lépést hátrább lépni, természetesen adta magát, miután láttam, hogy milyen jót tett a kollégáimnak is az elmúlt év. Arról nem is beszélve, hogy az is kiderült, van, aki nálam ügyesebben csinálja a vezetést – én pedig szeretem olyan emberekre bízni a dolgokat, akik jobbak, mint én.

Az alapítvány a bűvös hetedik évében van most. Ennyi idő alatt egy ember minden sejtje kicserélődik. Talán egy alapítványé is. Van már múltunk, és remélhetőleg lesz egy fényes jövőnk is. De azt, hogy a következő hét évben merre megy tovább a Hintalovon Alapítvány, már annak a sokszínű, tehetséges szakembercsapatnak kell eldöntenie, aki itt dolgozik, s nem nekem.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .