Sok egyéb mellett az idő sem igazságos. Van, akivel jól elbánik, másoknál meg mintha csak türelmesen ácsorogna a kapu előtt. Szépség tekintetében kettőn áll a vásár, mert ha az ember úgy él, hogy gondol a jövőre is, ha vigyáz magára, nem zsákmányolja ki a testét, a bőrét, a haját és a napjait, mindezek meghálálják a törődést. És persze sokat számítanak az adottságok is, amelyek tekintetében szintén nincs szó igazságosságról...

Eva Longoria

Szépségkirálynő volt, színésznő lett. Ígéretes kombináció. Ha leszámítjuk a magasságát (vagy inkább alacsonyságát, mert mindössze 157 cm), egy szép csontozatú, vonzó mexikói származású nőt látunk. Néha még smink nélkül is, olyankor a szeplőire is rácsodálkozhatunk. Egyébként Eva arra is jó példa, hogy a jó smink sokat számít. A Született feleségekben világhírűvé vált színésznő nem rabja a szépségnek, de jól él vele. És jól él belőle, mert sok szépség- és divattermékhez adja nevét, még inkább az arcát.

Meryl Streep

A mázlista! Na, ezt sem sokszor írták róla, tekintve, hogy a világ megkérdőjelezhetetlenül egyik legjobb színésznője, és méltán ül jó ideje Hollywood trónján. Mégis szerencsés, mert ő az idővel egyre szebb lett. Pedig ott vannak azok a kis ráncok meg az a néhány kiló, és a haját is engedi őszülni, de ki nézi ezeket, amikor az összkép elragadó? Lehet, hogy igazuk van azoknak, akik szerint a boldogság szépít? Mert Meryl Streep boldog, tele van élettel és energiával, két filmszerep között kicsempézi a fürdőszobát, és tízet teszünk egy ellen, hogy napjai nem edzéssel és kozmetikusnál telnek. Ő már az a kategória, akinek irigyei sincsenek. Csak csodáljuk, tiszteljük és szeretjük. És szorítunk, hogy még évtizedekig láthassuk a filmvásznon.

A Mamma Mia! című filmben a koránál sokkal fiatalabb nőt játszott, hihetően

Helen Hunt

Az egyik kép a Mi kell a nőnek? című filmből való, a másik a közelmúltból. De mindenki idézze fel magában a Lesz ez még így se! című mozit, amelyben Hunt a gyereke egészségéért küzdő pincérnőt alakít, miközben beleszeret a bogaras íróba, akit Jack Nicholson formál meg. Szép volt, tehetséges, lenyűgöző. Bár beválasztották a világ legszebb emberei közé, Helen Hunt elsősorban jó színésznő, aki tud gyönyörű lenni, de nem ez a lényege. Ám az utóbbi években róla készült fotók láttán a sajtóban sorozatban írták le: hogy néz ki, ugyan mit tett magával?! Milyen jóleshet neki, ha olvassa… Plasztikai sebész szakemberekkel elemeztetik, mi történhetett a szemével, de kideríteni nem sikerül. Ha műtét, akkor ez a Meg Ryan-kategória, az elcsúfítás minősített esete. Amitől eltűnt a tekintet és az orrnyereg nagy része is. És fogynak a lehetőségek, mert egyetlen filmnek sem tesz jót, ha a nézők az első húsz percben azt találgatják: Ez lenne Helen Hunt? Te jó ég, hogy néz ki?!

Helen Hunt régi és új fotója, amit szakemberek elemeznek

Diane Keaton

A nő, aki tud valamit. Pontosabban, nagyon sokat tud. A szakmájából, az életről, még az öltözködésről is. Ő mindig érezte, mi áll jól neki, még divatot is teremtett az Annie Hallban. Ha megnézzük a fotóit, rendszerint látunk a nyakában egy kendőt, vastag láncot, valamit, mert csontos nőként a nyaka az egyik gyenge pontja. Aztán itt vége is a gyenge pontoknak. A ruha legyen kellően vagány, a jó fazonú frizura pedig ősz. Kell még egy jó szemüveg és egy széles mosoly. Utóbbiból Keatonnek kimeríthetetlen tartalékai vannak. Van itt még valami: ötvenévesen fogadta örökbe kislányát, és néhány évvel később a fiát. Az, hogy mezítláb hancúrozott velük a Central Parkban, és óvodai jelmezeken meg matematikapéldákon törte a fejét, nem engedte, hogy világsztárként elmerüljön az önimádatban vagy az önsajnálatban. Merthogy ezek egyformán képesek öregíteni. Diane Keaton csupa lendület, csupa energia és életöröm. És ez minden életkorban vonzó.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .