Az ősz beköszöntével nem kell még búcsút intenünk a barnaságnak és a meleg árnyalatok csillogásának a bőrünkön. Így őrizzük meg a nyári hangulatot néhány szépségtrükk segítségével.

Barnaságmélyítés

Talán még sikerült megőrizni valamennyit a nyaraláson szerzett barnaságból, de bőrünk mostanra mindenképp fakóbb, szárazabb. Egy enyhe önbarnítóval viszont könnyen újra életre kelthetjük napsütötte színünket. A bátortalanabbaknak – vagy a nagyon világos bőrűeknek – önbarnító hatású testápoló is megteszi, ami kevésbé intenzív eredményt ad, de kisebb az esélye, hogy foltok maradnak utána.

Hogyan használjuk? A használatát megelőző napon szőrtelenítsünk, és közvetlenül előtte radírozzuk le a bőrt. Ez azért fontos, mert így az önbarnító nem az elhalt, megvastagodott, amúgy is lehámló hámsejteken tapad meg, tehát a foltosság is könnyebben elkerülhető. Ha az önbarnító nem testápolóval kombinált, előtte mindenképpen hidratáljunk, és csak utána kenjük fel egyenletesen a barnítót. Alaposan, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe, és utána feltétlenül mossunk kezet, a felöltözéssel pedig várjunk egy-két órát. 

Napcsókolta bronzhatás

A legegyszerűbb és leggyorsabb módja, hogy a nyarat visszavarázsoljuk a bőrünkre, ha bronzosítóval sminkelünk. A legtermészetesebb hatáshoz púderállagút válasszunk, és ne túl sötét árnyalatút. Ha sárgás a bőrtónusunk, maradjunk a hűvösebb barnáknál, ha rózsaszínes, inkább a melegebb, rézvörös tónusúakat használjuk. Ha a barnaság mellett egy kis extra ragyogást is szeretnénk, matt púderek helyett enyhén csillámos variációkat keressünk, de akár krémes stifttel vagy folyékony állagú bronzosítóval is dolgozhatunk abban az esetben, ha nem zsíros a bőrünk, mert ezek könnyen beülnek a tág pórusokba.

Hogyan használjuk? A púdereket pír- vagy bronzosítóecsettel vigyük fel az arc azon területeire, amiket könnyen megkap a nap: az orcákra, az orrnyeregre, az állra és a homlokra. De a dekoltázsra is jusson belőle, különösen a kulcscsontra és a vállakra. Jól dolgozzuk el. A krémes állagú, fényes stiftekből és a folyékony bronzosítókból csak a járomcsontra tegyünk, és maximum a vállakra, a kulcscsontra egy leheletnyit.

Highlighter-stratégia

A nyári ragyogást egy highlighter is segít visszacsalogatni az arcunkra. Ezek a gyakran arany, rose gold vagy ezüst pigmenteket tartalmazó, csillogó sminkek szikrázó szemcséikkel finoman kiemelik az arc bizonyos részeit. Az aranyfényűek visszahozzák a nyári napok hangulatát, és finom meleg csillámaikkal új életet adnak a megkopott barnaságnak.

Hogyan használjuk? Használhatjuk a hidratálókrémünk után, de ha folyékony, keverhetünk belőle az alapozónkhoz vagy BB krémünkhöz is, hogy az egész arc sugárzó legyen. A púderállagúakból ecsettel a belső szemzugba is felvihetünk egy keveset, így nem csak pluszhangsúlyt adhatunk tekintetünknek, de a szem környéki fáradtságot is láthatatlanná tehetjük vele, pláne, ha még a szem alatti területre is marad belőle az ecseten. Tegyünk egy picit a felsőajak fölé is, ezzel optikailag teltebbnek tűnik a száj, és egy mélyebben kivágott ruhánál kaphat egy keveset a dekoltázs is.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .