A nyár telis-tele van csodás élményekkel – de a leolvadó alapozó, elkenődött szemfesték nem tartoznak közéjük. Tippek, amikkel a hőség okozta szépségbakikat elkerülhetjük.

Könnyű kezdet

Hogy mennyire tart a nagy melegben a sminkünk, nagyban múlik azon, milyen arcápolót használunk reggelente, de közben a fényvédelemről sem árt gondoskodnunk, ami pluszkrémréteget jelentene. Azonban szerencsére ma már egy termékben is élvezhetjük a könnyű hidratálás és a magas fokú védelem kombóját, ráadásul olyan formulában és textúrában, ami egyáltalán nem zsíros, nem hagy nyomot, minden bőrtípushoz passzol, és rögtön sminkelni is lehet rá. Ha ilyet használunk a nagy melegben nappali hidratálónak, egy füst alatt gondoskodtunk ápolásról és védelemről.

Dolgozzunk alá!

Egy jó sminkalappal, más néven primerrel megalapozhatjuk sminkünk tartósságát, ezért megéri ilyet bevetni a perzselő napokon. Különösen, ha reggeli sminkünknek az esti vacsorameghívásig vagy koncertig is ki kell tartania. A primerek állaga annyira könnyű, hogy meg sem érezzük, hogy eggyel több réteg van az arcunkon, ráadásul némelyik még egyéb extra bőrápolókat is tartalmaz, miközben fixál.

Legyen kevesebb

Mindennel csínján bánjunk, mert minél több a festék, annál könnyebben összeállhat a mimikai ráncokban, szarkalábakban. Alapozó helyett elég lesz most egy BB vagy CC krém, ha utóbbit választjuk, még korrektor sem kell a bőrhibákra.

Áttetszőek előnyben

Az intenzív, mély árnyalatok mutatósak a szemeken, de nyáron nagyon „elnehezítik” a sminkünket. Kevesebb pigment és több fény dukál ilyenkor – utóbbi különösen jótékony, mert a napsugarak vagy az esti fények okozta visszacsillanás frissebbnek mutatja az arcot, szemkörnyéket, és az idő múlásának nyomait is elkendőzi.

Festékfix

A nagy melegben a festék könnyen összeáll a szemhéj mélyítővonalában, vagy éppen az egész szemhéjon, beleértve a sarkokat is. Szemránckrémünket semmiképp ne kenjük most ide, és sminkelés előtt az ujjunkkal finoman ütögessünk fel egy kis szemhéjpúder-alapozót. Ezek a speciálisan a szemekre tervezett primerek egész napra biztosítják, hogy a festék ne mozduljon el.

Por helyett krém

A pirosítót nyáron sem érdemes elhagynunk, mert üde, friss összhatást ad az arcunknak. Viszont a porpirosítók a hőségben hamar maszkszerűvé válnak a bőrön. Ilyenkor praktikusabb, ha krémes állagút választunk. Ha azt szeretnénk, hogy extra tartós legyen, leheletnyi porpúderrel fixálhatjuk.

Tartósabb a tinta

Akárcsak a szemeken, a szájon is jobban mutat ilyenkor az áttetszőbb smink. A vastagnak látszó, merev matt rúzsok helyett használjunk inkább ajaktintát. Ezek ugyanannyira tartósak, viszont bátran kenhetünk rájuk ajakbalzsamot is, ha kiszárad a szánk bőre, a szín ugyanúgy fent marad. Egy üde korall vagy rózsás pink jól mutat nappalra, burgundi vagy vörös pedig estére.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .