A nagy hőség próbára teszi nemcsak hajszálaink szerkezetét, de frizuránk tartását is. Ezekkel a tippekkel megóvhatjuk tincseinket, és mesés volument varázsolhatunk a hajunkba.

Tippek a ragyogásra:

Festés után

A frissen festett haj extra figyelmet igényel nyáron, hiszen ilyenkor sérülékenyebb a szín és a hajszál maga is. A napfénytől a festett szín könnyen megfakul, a haj még szárazabb, töredezettebb lesz, de egy fényvédő permettel, kalappal vagy kendővel megóvhatjuk. A medence klóros vize egészen extrém árnyalatot képes varázsolni a frissen festett színből, ezért fodrász után pár hétig jó, ha kerüljük a lubickolást.

Úszás előtt és után

Ha tengerben vagy medencében úszunk, az erős napsugárzás és a sós vagy klóros víz kombója alaposan kiszárítja a hajszálakat, különösen, ha már eleve száraz, töredezett a hajvég. Ezért nyáron a legjobb, ha UV-szűrős hajápoló termékeket használnunk minden mosásánál. A legbiztosabb védelem, ha úszás előtt bebalzsamozzuk tincseinket egy hajban hagyható kondicionálóval, és úszósapkát húzunk. Fontos, hogy minden esetben mossuk meg hajunkat úszás után, ezzel csökkenthetjük a klór káros hatásait.

Balzsamos mosás

Miközben a legszívesebben naponta hajat mosnánk, a túl sok sampon szárít. Válasszunk természetes összetevőkből készült, gyengéd variációkat, és csak a fejbőrre tegyünk belőle, a tincsek hosszán úgyis végigfolyik mosás közben.

A sampon azonban nem az egyetlen megoldás. Balzsamot is használhatunk helyette: hagyjuk fent két percig a vizes hajon, majd öblítsük le. Ezt akár naponta is megtehetjük, samponra pedig csak három-négy naponta lesz szükség.

Tipp: Heti kúra

Mélykondicionáló maszkokkal, pakolásokkal intenzív hidratálást, táplálást adhatunk igénybe vett tincseinknek.

Tippek hajdúsításra

Választékosabban

Frizuránknak rendszerint van egy megszokott választéka. Ez az, ahol a haj természetesen szétválik, és egyben az a rész is, ahol a leginkább lelapul a hajtő. És ha ezt a választékot éveken át megszokja a hajunk, még jobban lelapul a fejtetőn. Amint az ellentétes oldalra áttesszük, azonnal volument kap. Ha nagyon féloldalasnak érezzük így a frizuránkat, az új választékot meghúzhatjuk hajmosás után is, amikor még vizes a hajunk, így kiegyenlítettebb lesz a két oldal. Minél inkább oldalra esik az új választék, annál jobban megemeli a hajtövet.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .