Budapesten született, külkereskedőnek tanult, és diplomataként dolgozott Brüsszelben, mielőtt pályát váltott volna. Ott kezdte el a Chili és Vanília című népszerű blogot, amelyből később szakácskönyv is született. Azóta tizennégy kötete jelent meg.

1980. február 15. Az első fánk

Hatéves lehettem, a szüleim házon kívül, amiből én azonnal levontam a következtetést: sütök valamit. Emlékeztem, hogyan készíti a nagymamám, és begyúrtam a tésztát. Utána kértem csak telefonos segítséget: Anyu, hogy kell a fánkot kisütni? Forró olajban, vágta rá ő, de nehogy belekezdjek, mert életveszélyes! Beszélhetett nekem, mire hazaértek, már tornyosult a tálon a csörögefánk.

1981. augusztus 20. Először idegenben

Kiköltöztünk Prágába a szüleimmel, ők a külkereskedelmi kirendeltségen dolgoztak, engem meg beírattak egy cseh általános iskolába. Második osztályos voltam, és egy kukkot sem értettem. Ma is őrzöm az érzést, de három hónap múlva már folyékonyan beszéltem csehül. Örökre megtanultam, hogyan alkalmazkodjak egy idegen kultúrához.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .
Ajánlott videó