Blaskó Péter, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművészünk rengeteg elismerése ellenére sem a fellegekben él, kedvességével, közvetlenségével a színpadon kívül is hamar belopja magát mások szívébe. A színészet mellett családja adja a legnagyobb örömöt az életében.

1957. december. Nagy riadalom

Kilencéves lehettem, amikor Sári néni vezetésével felkészültünk a Gazdag ember, szegény ember című színdarab előadására, és engem felkértek az egyik címszerepre. Annyira rettegtem, hogy végül elvették tőlem a szerepet, és csak annyi feladatom volt, hogy felkonferáljam a függöny előtt a műsort. Amikor kiléptem, és a reflektorok a szemembe világítottak, elmondtam ugyan kiszáradt torokkal valahogy a szöveget, de azt sem tudtam, hol vagyok. Végül egy kéz behúzott a függöny mögé. Ha valaki akkor azt mondja nekem, hogy életem nagy részét színpadon fogom tölteni, azt válaszolom, ez lehetetlen.

1966. június 24. Szárnyaim nőttek

Felvételiztem a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, és már túl voltunk mind a három rostán, de nem kaphattuk meg az eredményt, mert előtte felküldték a jelentkezők listáját a minisztériumba. Azt vizsgálták, nincs-e valami szeplő a származásunkban. Két hetet kellett várakozni, de közben megjött a felvételi időpont a szegedi tanárképzőre is, de arra egy percet sem készültem. Bementem a főiskola tanulmányi osztályára, hogy megtudjam, mi vár rám. Hosszú idő múlva kijött a titkár úr, és azt mondta: Ne utazzon Szegedre! Szárnyaim nőttek, úgy repültem hazafelé.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .