A táborok közösségteremtő erejét élvezni nem csak a fiatalok kiváltsága: egy jó hobbi bármilyen életkorban segít, hogy néhány napra kiszakadjunk a mókuskerékből, és családias hangulatban osztozzunk másokkal a szenvedélyünkben.

Ha az a klub szervez tábort, ahol már például évek óta jógázunk, nyilván jól ismerjük a szervezőket, és azt is tudjuk, mire számíthatunk. De mire figyeljünk, ha új helyre, ismeretlen csapathoz csatlakoznánk? Tóth Béla, a Táborfigyelő tábor-összehasonlító portál vezetője szerint olyan programot érdemes választanunk, amit vállalkozás, alapítvány vagy egyesület szervez, és már az előlegről számlát kapunk. A szürke gazdaságban tevékenykedőkkel ellentétben ezek a rendezvények ellenőrzésre is számíthatnak, ezért jó eséllyel minden egészségügyi és biztonsági szabályt betartanak.

Az irodalom összeköt

HAJDÚBÖSZÖRMÉNY, JÚLIUS 12‒16.

„Itt a résztvevőknek olyan találkozásokban lehet részük, amelyek akár az egész életüket meghatározhatják. A hangulat pedig felejthetetlen” – fogalmazott tavaly a Hajdúböszörményi Írótábor (HÍR) egyik oktatója. A költő Papp-Für János a társaival tizenegy éve szervezi a tábort, amelyben az irodalomrajongók kortárs szerzőktől tanulhatják meg az írás fortélyait. A műhelymunkákat szemináriumok, könyvbemutatók, felolvasások, koncertek követik, a tábort retródiszkó zárja majd.

Bővebb információ: hajduboszormenyiirotabor@gmail.com

Találkozások nyara

PILISCSABA, JÚLIUS 18‒23.

„Gyere velünk, ha olyan nyaralásra vágysz, ahol nem kell szerepeket játszanod, és leteheted az álarcaidat. Ha megtapasztalnád, milyen elfogadni, és milyen, ha elfogadnak. Ha örülnél egy támogató családnak, amely egy hétig veled lesz, és korrigálja a vér szerinti családod ügyetlenkedéseit” – hívják leendő útitársaikat a Lélekműhely Szeretettáborának vezetői. A reggeleket hatha jógával indítják majd, délelőttönként mindenféle csoportos foglalkozás – transzlégzés, transztánc, bodywork, születésterápia – a program. Lesz Elengedésklub, az estéket gondolatébresztő, spirituális témájú filmekkel zárják.

www.lelekmuhely.hu/szeretettabor/

Az alkotás öröme

KISMAGOS, JÚLIUS 29‒31.

„Töltekezz és alkoss velünk az ország egyik legvarázslatosabb szépségű pontján, ami a művészeket évszázadok óta vonzza és inspirálja!” ‒ ajánlják a háromnapos börzsönyi művésztelepet a szervezők. A kirándulásokkal, pihenéssel, bográcsozással tarkított program gerince a környezet megfigyelésére épülő alkotás. Az akriltól és az akvarelltől a szénen és a pasztellen át a tusig mindenféle technikát kipróbálhatunk, a felszerelésről a szervezők gondoskodnak. Kezdőket is várnak! A tábort Lajkó Nóra képzőművész vezeti.

www.manzart.hu

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .