Ahhoz, hogy kellő önbizalommal bújjunk bele a fürdőruhánkba, néha kicsit többre van szükségünk egy átlagos testápolónál.

Nyakunkon a nyár és vele a fürdőruhaszezon. Ezzel együtt pedig egy sor aggodalom, hogy közszemlére kell tennünk legjobban takargatott porcikáinkat. Egy felmérés szerint a nők kilencvenegy százaléka szorong a gondolattól, hogy nyáron láthatóvá válnak a derékon aluli tökéletlenségek a narancsbőrtől a striákig, bőregyenetlenségekig. A legjobb megoldás egy jól felépített edzésprogram, de legalábbis a rendszeres mozgás és a kiegyensúlyozott étrend, de, ha nyitottak vagyunk rá, egy-egy speciális kozmetikai kezelés is csodákra képes. Ám otthon, a fürdőszobában is sokat tehetünk azért, hogy a combtájékot szégyenkezés nélkül fel merjük vállalni akár bikiniben is. De nézzük először a tüneteket és azok okozóit!

Fenék- és combbajok

Akné – Az egyik leggyakoribb probléma. Az eltömődött pórusokból pattanások, aknék alakulnak ki. Ezt gyakran az izzadás, nem szellőző anyagból készült alsónemű, ruhanemű viselése okozza. Rendszeres radírozással, peelinggel és tisztító maszkokkal tudunk megszabadulni tőlük.

Durva bőrfelszín – Gyakori a fenék alsó részén jelentkező száraz, érdes bőrfelület, amit leggyakrabban a hidratálás hiánya és a ruha általi folyamatos dörzsölés okoz. Szintén a radírozás és a mindennapos hidratálás, pakolások alkalmazása az ellenszere.

Stria – A hirtelen fogyás, hízás vagy az izomtömeg gyarapodásának hatására a bőr megnyúlik, viszont az alatta lévő kötőszövet nem tud olyan gyorsan tágulni vele, ezáltal megreped, és vöröses, lilás (később kifehéredő) csíkok keletkeznek a bőrön. Minél hamarabb kezelésbe vesszük őket, annál nagyobb sikerrel halványíthatjuk színüket bőrfeszesítő olajokkal, stria elleni krémekkel.

Narancsbőr – A hormonális egyensúly felborulása, a mozgáshiány, helytelen táplálkozási szokások és a dohányzás hatására meglazulnak a szövetek, és nem képesek a zsírsejteket a helyükön tartani, így azok a felszínre vándorolva göröngyös bőrfelületet produkálnak. Kiegyensúlyozott étrenddel és mozgásprogrammal, mindennapos masszázzsal javíthatjuk a vérkeringést és a nyirokáramlást, ezzel segítve a méreganyagok távozását. A koffein- és retinoidtartalmú kozmetikumok is támogatják ezt a folyamatot, illetve látványosan javíthatják a bőr textúráját. 

Megoldóképlet

Ahhoz, hogy hátsónk és combjaink topformába kerüljenek, ugyanúgy extra figyelemre van szükségük, mint testünk bármely pontjának. A megfelelő ápolás és a hozzá társított peelingek, maszkok, olajok és krémek felgyorsítják a sejtmegújulási folyamatot, feszesítik és tonizálják a bőrt, táplálnak, hidratálnak, és még a bőrfelszíni egyenetlenségeket is kezelésbe veszik.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .