Ahhoz, hogy tudjuk magunkat tartani a „napi öt adag zöldség” ajánláshoz, minden fogásba kell egy kicsit tennünk!

Gombás-csirkés zöldborsóleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csirkemellfilé (vagy csirkecombfilé)
  • só, bors
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 30 dkg zöldborsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 (kezeletlen) citrom
  • 1 teáskanál szárított tárkony
  • 1 teáskanál szarvasgombaolaj (elhagyható, vagy helyettesíthető olívaolajjal)
  • 2 szál újhagyma

Az olívaolajat lábosban felhevítjük, megpirítjuk rajta a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a kis kockára vágott csirkehúst, megsózzuk, megborsozzuk, majd kb. 1,5 liter vízzel felöntjük. Felforraljuk, beledobjuk a megmosott, felszeletelt gombát, és pár perc után a zöldborsót is. További 5-10 percig főzzük, ekkor hozzáadjuk a tejszínt, és összemelegítjük, már nem forraljuk. A citromhéjat belereszeljük, beleszórjuk a tárkonyt, megsózzuk. Tányérokba szedjük, meglocsoljuk kevés szarvasgombaolajjal, és megszórjuk a vékonyan felkarikázott újhagymával.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő mindössze havonta 1490 forintért.
Próbáld ki most!
Az előfizetésed egy regisztrációval egybekötött bankkártyás fizetés után azonnal elindul.
Mindössze pár kattintás, és hozzáférhetsz ehhez a tartalomhoz. Ha van már előfizetésed, lépj be .