A nagy nyári melegben vagy sportolás közben sem kell lemondanunk a sminkelésről, ha „hőségálló” kozmetikumokra váltunk. Néhány praktikával és kenődésmentes kozmetikummal arcunk természetesen és tartósan üde marad, akármennyit mutasson is a hőmérő.

Használjunk smiknalapot!

Miután felkentük a nyárra választott, könnyű, szinte vizes állagú hidratálókrémünket, tegyünk fel egy sminkalapot, más néven primert. A mattító hatású változatok nem csupán abban segítenek, hogy sminkünk órákon át „mozdíthatatlan” legyen, de gondoskodnak arról is, hogy ne fényesedjen át az alapozónk a nagy melegben. Könnyű, légies állaguk miatt szinte észre sem vesszük, hogy egy pluszréteg került a bőrünkre. 

Könnyű fedés

Ne feledjük, a kevesebb több. Ha izzadunk, a túl vastag smink könnyen elmozdulhat. Alapozó helyett ebben az évszakban használjunk inkább BB vagy CC krémet, és nagyon vékonyan vigyünk fel az arcunkra. Ha vannak bőrhibáink, amiket ezek nem igazán fednek el, használhatunk korrektort, de azt is csak leheletvékonyan. Az ujjbegyünkkel ütögető mozdulatokkal alaposan a bőrbe dolgozva fedjünk vele, ahol szükséges.

Viszlát, porpirosító!

Kétségtelen, hogy a pirosító elengedhetetlen a friss, egészséges, üde összhatáshoz, és erről nyáron sem kell lemondanunk. Ha folyékony állagút választunk a por helyett, nemcsak természetesebb lesz a végeredmény, mert teljesen eggyé olvad a két folyékony textúra, hanem egész nap fenn is marad. Egy keveset tegyünk belőle az ujjbegyünkre, és ütögessük fel a színt az orca területére. A barackos, rózsás tónusok a legszebbek, mert ezekkel nagyon természetes eredményt kapunk, mintha csak kipirultunk volna picit. Egyes formulákat ajakra is használhatunk, így azon sem kell aggódnunk, hogy a pír és a szájfény színe passzol-e egymáshoz.

Áttetsző árnyalatok előnyben!

Az erős szemsmink, bár mutatós, nyáron túlsminkelt összhatást ad. Ezekben a hónapokban hagyatkozzunk inkább az áttetsző, világos, selyemfényű pasztellárnyalatokra, amik ugyan adnak némi színt és fényt a szemhéjunknak, de láttatni engedik a bőrt, amitől a smink természetes marad. És ami nagy előny: nem is kenődnek el, ha kimelegszünk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .