Régóta ismerem Nádas Györgyöt, de interjút sosem készítettem vele. Miről is lehetett volna faggatni egy helyes, fiatal srácot, akit bár a közönség imádott, ő egy percig nem tartotta „híresnek” magát, csak létezett a színpadon, gyakran rögtönzött, mondott ezt-azt, amitől a nézőtéren ülők a hasukat fogták a nevetéstől. Ezért szinte hihetetlen, hogy ez az ember néhány hete betöltötte a hatvanadik évét.

Ha egy vasúti kupéban egy ismeretlen emberrel beszélgetni kezdenél, és ő megkérdezné, mi a foglalkozásod, mit válaszolnál?

Egy hivatásos valaki, aki nem tudja, kicsoda is ő. Ha megjelenik rólam egy kép valahol, mindig megkérdezik, mit írjanak alá. Előadóművész? Ne, mert az verset mond és öltönyben jár. Humorista? Nem tudom, mert nem tartom valószínűnek, hogy Karinthy Frigyes vagy Hofi Géza humoristának tartotta volna magát. Életem során sok mindenbe belecsaptam, de egyik ténykedésemet sem tudnám kiemelni, tehát a helyes válasz, azt hiszem: én vagyok a Nádasgyuri.

Az elején rögtön essünk át két témán, ami minden interjúdban szóba kerül. Az első: mikor és miért szűnt meg a Markos-Nádas duó? A másik, hogy lefogytál.

A szétválásunk tíz évvel az után történt, hogy „összeragadtunk”. A kapcsolatunk megszakadásához vezető első lépés az volt, hogy Boncz Géza barátommal lehetőségünk nyílt néhány hónapra az Egyesült Államokba utazni, de mivel akkoriban a Mikroszkóp Színház társulatának tagja voltam, Sas József igazgatónak az eltávozásomhoz hozzá kellett járulnia. Ám erre ő nem volt hajlandó. Én ekkor felmondtam, annak ellenére, hogy jó fizetést kaptam, ott váltam igazán ismerté. Hazatérésünk után Sas sokszor nyaggatott, hogy menjek vissza a Mikroszkópba. Erre mindig az volt a válaszom, hogy Józsikám, ameddig te vagy ott a főnök, nem megyek. Meg különben is, az kötöttség, annál sokkal jobb volt rádiózni. Akkoriban már élőben konferáltam a Petőfi Rádió kabaréműsorát, a miskolci Nonstop Rádióban megkaptam a hétfő délutánokat, a Klubrádióban szombatonként kívánságműsort vezettem, és mindezt élőben. Tehát megszűnt minden kötöttségem, kivéve a Markos- Nádas duót. Így hát nem volt más választásom, ott is „felmondtam”.

És most miből élsz?

Két és fél éve a Dankó Rádió szerkesztő-műsorvezetője vagyok. Ráadásul otthonról dolgozom, ott csináltam egy stúdiót. Ez igazán ideális helyzet, a legjobb nyugdíjasállás, amit csak el tudok képzelni. Mindig ilyesmire vágytam, és nagyon örülök, hogy ez bejött, az elképzelésem valóra vált.

Mint a súlycsökkenésed. Mi tettél ezért, hogyan sikerült lefogynod?

Abbahagytam a pandémia idején szokásommá vált esti piálást. Rozéfröccsöket ittam. Persze az étrendemen is változtatni kellett, de, hál’ istennek, sikerült. Összeszedtem magam, a barátaim elvesztése és a sokasodó bajok is figyelmeztettek. Egyedül nem biztos, hogy ilyen könnyen ment volna a fogyás. Mediterrán és trópusi gyógynövények kivonatai segítettek az éhség csökkentésében, egy vadon termő bogyó támogatta az emésztésemet, és egy afrikai májvédő növény rendbe tette az elmúlt években terhelt májműködésemet, így kevésbé vagyok éhes. Plusz van egy indiai növény, amit évszázadokon keresztül rágcsáltak az őslakosok, én a kivonatának köszönhetően sokkal kevesebb édes és sós ételt kívánok. Szinte elég egy gyermekadag. Nemcsak azért örülök, mert „szép” lettem, hanem elmúlt az erős térdfájásom is, ami miatt már majdnem bottal kellett járnom.

Beszéljünk a családodról, mert sok nyilatkozatodat elolvasva sem ismerem ki magam, hogy végül is hány feleséged volt, a gyerekeidnek ki az anyjuk, és így tovább. Felvilágosítanál?

Ha nyolc feleségem lett volna, és tizenhat gyermekem, megértenélek, hogy a családom létszámában nem ismered ki magad, de így is szívesen kisegítelek. Összefoglalva: kilenc éve a harmadik feleségemmel élek, boldogan, a két fiam az előző kettőtől van. Gabi harminckét éves és színész, Zoli pedig negyvenéves és zenész.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .