Marosvásárhelyen született, érettségi után költöztek át édesanyjával Magyarországra, még a Ceausescu-érában. Gyönyörű mély hangját hamar felfedezték, a közönség először a Rózsaszín Bombázók zenekarban hallhatta. 2022-ben életművét Máté Péter-díjjal ismerték el.

1970. május 7. A színpad a jövő

Az első szertornaversenyem dátuma, ekkor ízleltem meg a siker ízét. Egyedül álltam a szőnyegen, egyedül mutattam be a gyakorlatokat, és mindenki csak rám figyelt. Akkor tapsoltak meg életemben először, és attól kezdve függő voltam. Válogatott tornász lettem, és az igazi motivációt mindig az jelentette, hogy ha nyerek, újra a figyelem középpontjában állhatok. Nyilvánvaló volt, hogy színpadra születtem.

1980. június 20. Micsoda hang!

Marosvásárhelyi barátaim ezen a nyáron kezdték el pedzegetni, milyen különös hangom van. És valóban, azt a „Tina Turner-es” hangot, ami dőlt belőlem, senki nem feltételezte volna arról a negyvenkilós, cingár kamasz lányról. Nemsokára felléptettek a kultúrházban az Autostop rockzenekar koncertjén. Kertész leszek, fát nevelek… – énekeltem teli tüdőből.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .