Amikor bőrápolásról van szó, legtöbbünk megfeledkezik egy igazán fontos területről: a dekoltázsról. Miközben legalább olyan figyelmet igényel, mint az arcunk. Hogyan őrizzük meg szépségét, hogy nyári, nyitottabb ruhadarabjainkban még sokáig jól érezzük magunkat? Íme!

Az állunktól délre található terület, a nyak és a mellkas kozmetikai szempontból kritikus rész, amit gyakran figyelmen kívül hagyunk, miközben kivágott felsőink, nyitott blúzaink folyamatosan láttatni engedik. Emiatt, akárcsak az arcunk, ez a terület is folyamatosan ki van téve a napsugárzásnak. Ápolásban és védelemben pedig nem igazán részesül, mert általában arcápolóinkat csak az arcunkra, testápolóinkat pedig leginkább deréktól lefelé használjuk. Ennek következtében itt korán megjelennek a ráncok, pigmentfoltok, és a bőr esetenként áttetszővé válik, láthatóvá válnak az erek. Mindezek hátterében a napsugárzás mellékhatásai állnak – a bőr feszességéért felelős kollagén lebomlik, megkezdődik a bőr idő előtti öregedése. De egy kis odafigyeléssel ezeket a hatásokat is könnyedén kiküszöbölhetjük.

1. Lépés: Tisztítás

Az első lépés minden bőrápolási rutinnál az, hogy eltávolítsuk a bőr felszínére rakódott szennyeződéseket, faggyút, esetleg sminket. Ha időt akarunk spórolni, ezt megtehetjük a zuhany alatt, de tusfürdő helyett gyengéd, habzó arclemosót vagy tejet használjunk a dekoltázs esetében, mert ez a terület legalább olyan érzékeny, mint az arcunk. Törölközésnél pedig ne dörzsöljük, csak itatgassuk fel róla a vizet.

2. Lépés: Radírozás

Ahogy arcunkon, úgy dekoltázsunkon is fel tudnak halmozódni elhalt hámsejtek, amiktől fakóbbnak, élettelenebbnek tűnhet a bőr. Hetente kétszer – szintén tusolásnál, ha időt akarunk megtakarítani – gyengéd arcradírral radírozzuk. Használhatunk enzimes peelinget, amit előzetesen, a száraz bőrre kell felvinni, majd pár perc elteltével finoman ledörzsölni. Ha a szemcsés változatot kedveljük, nedves bőrön oszlassuk el, és nagyon gyengéden, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk át vele a nyakunkat és a dekoltázsunkat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .