Egyik leghíresebb jazzénekesünk, Harcsa Veronika életét kitölti a zene. Mindig is így volt ez, hiába készült az énekesnő kezdetben matematikusnak és informatikusnak. Kedvessége, nyitottsága már egy rövid beszélgetésből is kiderül, pláne, ha hét fontos élményét osztja meg velünk.

1989. május 1. Először álltam színpadon

Nagycsoportos ovisként egy-egy alkalommal elhívtak a Lenvirág Néptáncegyüttesbe „kicsinek”. A majálison az alsós lányokkal népi mondókákat és egy babázós játékot mutattunk be, én voltam a baba. A közönség figyelmét megérezve azonban sírva leszaladtam a színpadról.

1998. szeptember 16. Első szaxofonórám a pomázi zeneiskolában

Nyolc évnyi zongoratanulás után úgy döntöttem, valami vagányabb hangszert szeretnék kipróbálni. Az első szaxofonórán a tanárom tudatta velem, hogy ezen a hangszeren klasszikus és jazztanulmányokat is lehet folytatni. Fogalmam sem volt, mi az, de rávágtam, hogy jazzt tanulok. Innen nincs visszaút, a következő években lassan, de biztosan magával ragadott az önkifejezés és az improvizáció szabadsága.

 

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .