Új nézőpontba került az idő múlása, aminek köszönhetően az agyonplasztikázott külső korszaka véget ért, helyette „a legjobb formánkat hozzuk” ideje jött el, mindenki megkönnyebbülésére.

Az önelfogadás és önmagunkról gondoskodás korszakában immár nem az öregedésgátlás, a fiatalság mindenáron megőrzése áll figyelmünk középpontjában. Gondolkodásunk szerencsére szép lassan kezd megváltozni az idő múlásával és annak nyomaival kapcsolatban. A nők többsége már nem szeretné kiradírozni a gyerekkora felhőtlen nyarairól árulkodó szeplőit vagy az önfeledt nevetések után maradt szarkalábakat.

Persze a vágy, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat a bőrünkben, szorosan összekapcsolódik azzal, hogy a legjobb formánkat hozzuk külsőleg – de ez a „legjobb” sokkal megengedőbb és elnézőbb ma, mint valaha volt.

Az előrejelzések szerint a virágzó anti-ageing üzletág nemzetközi szinten a következő években tetőzik, ami azt is jelenti, hogy megszámlálhatatlan új, innovatív termék és technológia árasztja el folyamatosan a piacot. Hogy miben mások ezek a kozmetikai újdonságok, mint eddig? Abban, hogy az előtérbe került természetesség jegyében az összetevőknél is a természetesebb, gyengédebb vonalra álltak rá.

Méltósággal idősödni

Az „öregedésgátlást” tehát végleg felváltja a valóság és a méltósággal megöregedés korszaka. Itt az ideje, hogy szégyenkezés nélkül vállaljuk az életkorunkat, azt, akik vagyunk. Hogy az évek tapasztalatától bölcsen, hallgatva megérzéseinkre, egyéniségünket megélve kövessük álmainkat. Ez a trend arról szól, hogy mi, nők bátorítsuk, támogassuk egymást ahelyett, hogy rivalizálnánk vagy ítélkeznénk.

Ez persze nem jelenti azt, hogy ezután száműzzük életünkből a kozmetikumokat, sminkszereket és a szépségünket támogató kezeléseket, csupán egy tudatosabb szemlélet felé terel bennünket az új trend. Hogy a felsoroltakra eszközként tekintsünk, amelyek támogatják szépségünket, és még véletlenül sem azt a célt szolgálják, hogy elfedjük az idő hagyta nyomokat.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .