Fent a messzi északon, egy hegy mélyébe süllyesztve található a bunker, ahol az emberiség túlélésének zálogát őrzik. Egy James Bond-film díszlete is lehetne, ám a fantasztikus építmény maga az atombiztos valóság.

Korunk kétségbeesett gondolkodói által gyakran hangoztatott elképzelés, hogy ha túlfeszítjük a húrt, és bolygónk már nem bír el vagy nem óhajt tovább elbírni velünk, a Föld egyszer csak lesöpri magáról az emberi civilizációt. Költői, illetve tudományos-fantasztikus filmekbe illő kép, ám van egy nagyon is valós vetülete, amit viszont a tudósok is alátámasztanak: ha így folytatjuk a hétköznapjainkat – túlfogyasztással, környezetszennyezéssel, hogy az atomfegyverekben rejlő veszélyekről most inkább ne is beszéljünk, – azzal leginkább magunknak ártunk. A bolygó, a természet ráér, előbb- utóbb megújul, alkalmazkodik, kivirágzik. De nekünk nem biztos, hogy lesz második esélyünk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .