„Végre biztonságban vagyunk!” – Pillanatképek az Ukrajnából menekülő családokról

Február 24-én, csütörtök hajnalban megtörtént, amit nem hittünk volna: Oroszország megtámadta Ukrajnát. Kitört a háború! Az első sokk után néhány órával már ezrével álltak sorban a magyar-ukrán határátkelőkön az autók, és a Záhonyba érkező vonatokon is tolongtak a menekültek. Előbb a hadköteles férfiak, majd a nők és a gyerekek indultak el. Péntek reggel a határon várjuk őket. Teljes a káosz...

A nap első sugarai a szemünkbe tűznek, ahogy száguldunk az autópályán kelet felé. Máskor ilyenkor derűsen sztorizgatunk fotós kollégámmal, de most valahogy nem jönnek szánkra a szavak. Más ez a reggel. Az elmúlt huszonnégy órában egy ismeretlen dimenzióba kerültünk. Egy szörnyű, utópisztikus világba, ahol rakéták csapódnak a repterekbe, ellenséges tankok araszolnak az utakon, légvédelmi szirénák visítanak, és emberek százai rohannak az óvóhelyekre. Eddig csak filmekből ismertük ezt. Tele vagyunk balsejtelemmel. Ki tudja, mi vár a határon?

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .