Amikor megszületik a kisbaba, elképzelhetetlennek tűnik, hogy a szülők akár egy percre is másra bízzák. Ám ahogy a kicsi növekszik és okosodik, a felnőttek számára is ajándék néhány külön töltött óra vagy nap. Ahhoz, hogy ezt mindenki élvezze, elengedhetetlen a fokozatosság és a jó szervezés.

Buli a nagyival

A legtöbb kisgyermek a nagyszüleivel tölti az első szülőktől távoli órákat, és náluk alszik először az anyukája vagy az apukája felügyelete nélkül. Ez a kapcsolat különösen gyümölcsöző mindkét fél számára. Sok nagymama alig várja, hogy minél hosszabban együtt lehessen az unokával, palacsintával, késői keléssel, izgalmas programokkal kényeztesse a család kicsi kincsét, ahogy több nagypapa is lelkesen készül a gyerekkel töltött napokra. A közös délutánok, egy-egy ott alvós este, hétvége jó alap lehet akár egy több napos ott tartózkodáshoz is, de a közös, nagycsaládos nyaralás, hétvége is remek, kompromisszumos megoldás lehet, ilyenkor mindenkinek jut ideje a gyerekekre, és pihenni is. Az unokák a nagyszülőkkel egyszerre élhetik meg a nagyobb önállóságot és a szeretetteljes kényeztetést, ezért fontos lenne, hogy az alapvető kérdések egyeztetésén túl ne a szülők akarják meghatározni, mi hogyan történjen.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .