Tomán Szabina története izgalmas mese: vidéki gyerekkor után modellkarrier és világsiker. Aztán egy meredek váltással család, gyerek – a szülés után meg túlsúly. A fogyásból aztán sikeres táplálékkiegészítős vállalkozás lesz. Szabina ma az RTL Klub legnézettebb műsorának, a Cápák közöttnek egyik befektetője. Sikerek, kudarcok, tanulságok szegélyezik a tévéshow szereplőjének életét. A jó hangulatú címlapfotózás után beszélgettünk.

Mikor érzed úgy, hogy egyben vagy, és minden rendben?

Mindig akad valami, ami nincs rendben: szerintem ez a normális. De vannak olyan helyzetek, sikerélmények, emberi kapcsolatok, amelyektől úgy érzem, a helyemen vagyok.

Akkor ez nem a külsőn, hanem a belsőn múlik.

Bizonyos paramétereket szeretnék újra elérni, de azért be kell látnom, már nem vagyok húszéves. Úgyhogy azt gondolom, ahogy múlik az idő, jó, ha az ember kompromisszumot tud kötni saját magával. Ha mindent megtesz azért, hogy egészségesebb legyen, és lelkileg is a helyére kerüljön, annak elégnek kell lennie. Nem szabad túlfeszíteni a húrt.

Mit gondolsz arról az üzenetről, ami egyre több helyről jön, hogy „úgy vagy jó, ahogy vagy, fogadd el magad”?

Ez sok stresszt levesz az ember válláról, és elindíthat egy új folyamatot. Mégpedig azt, hogy nem kell küzdenem, nem kell a falig elmennem ahhoz, hogy jól lehessek. Ha valakitől azt a visszajelzést kapjuk, hogy jól vagyunk úgy, ahogy vagyunk, akkor elindul egy változási folyamat: akkor nem megfeszülni akarunk, hanem csak apró és ezért könnyebben megvalósítható lépéseket tenni magunkért. Hosszú távon ez a megoldás, ez a nagy titok.

Miközben sokszor mégiscsak belefeszülünk az életünkbe. 

Amennyire tehetségesek és zseniálisak a magyarok, szerintem éppen annyira bele vannak kényszerítve egy megfelelési-elvárási rendszerbe – és ez nem mindig jó. Kicsit lazábban kellene venni az életet. Igenis lehessen hibázni. Igenis lehessen azt mondani, hogy én ezt nem tudom, vagy én ehhez nem értek, de megtanulom. Itt nagyon hamar sütnek bélyeget az emberre. Ha túl vékony vagy, azért. Ha túl kövér vagy, azért. Ha csinálsz valamit, azért. Ha nem csinálod tovább, akkor meg azért.

Vajon miért akar majdnem mindenki lefogyni?

Mert a mérleg a legtöbbször mást mutat, mint amit látni szeretnének. De alapvetően lelki okai vannak annak, hogy eddig eljutottak, és nem tudják megoldani. Nagyon sok olyan emberrel találkozom, aki azt állítja, már nem tudok neki újat mondani, mert mindenféle diétát kipróbált, és mindig csak csalódott. Pedig ha valaki elkezdi a testét kontrollálni és tudatosan fogyni-változtatni, ennek hatására magabiztosabbá válik. Amikor jön egy vendég, sokszor inkább az a problémája, hogy nem találja a helyét a világban és az életben, vagy például nem talál párra. Kaptam már olyan üzeneteket, hogy „ha anno nem megyek el hozzád, akkor most nincs családom”. Pedig csak öt-hat kiló súlyvesztésről beszélünk.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .