Az új évszak új színeket, új fogásokat kíván a sminkrutinunkban is. Néhány egyszerű tippet adunk a tavasz friss, légies tónusaival – nemcsak külsőnk, de hangulatunk is kivirul tőlük!

Ragyogó alap

Könnyed, áttetsző fedésű alapozóval egyenletes, egységes lesz az arcszínünk. Kerüljük a matt verziót, válasszunk inkább selyemfényűt, mert ettől sokkal frissebb, élőbb lesz az arc. Ha könnyen átfényesedik a bőrünk, inkább púderrel mattítsunk, de azt is csak a T-vonalban, így megmarad a bőr természetes textúrája.

A bőrszínünkkel megegyező árnyalatot keressünk – se sötétebbet, se világosabbat, és nagyon keveset vigyünk fel belőle. Az idő előrehaladtával különösen igaz az örök érvényű bölcsesség: a kevesebb több. Minél vastagabb a smink az arcunkon – legyen az alapozó, szemfesték vagy pirosító –, annál inkább beül a mimikai ráncokba és felerősíti őket.

Hogyan használjuk? Az alapozót az arc közepétől kifelé haladva egyenletesen simítsuk el a bőrön, és ne hagyjuk ki a szemhéjunkat és a szem alatti területet sem. Ide pláne keveset tegyünk. A karikákat még tökéletesebben tünteti el, ha az ujjbegyünkkel finom, ütögető mozdulatokkal dolgozzuk el.

Életteli pír

A megfelelő pirosító egy pillanat alatt egészséges, életteli üdeséget ad az arcnak, de nem mindegy, milyen színt választunk. Hacsak nem napsütötte, kreol a bőrünk, a barnás árnyalatú pírokat és a bronzosítókat érdemes kerülni, mert ezektől a világosabb bőrtónusok gyakran fakónak, fáradtnak látszanak. A meleg árnyalatú rózsás vagy hidegebb barackszínektől olyan mértékű frissességet kap az arcunk, ami jó pár évet jótékonyan „leradíroz”. Itt is inkább a selyemfényű típusokat érdemes alkalmaznunk, mert ezektől él, sugárzik az arc.

Ha jobban szeretünk az ujjainkkal sminkelni, praktikusabb egy krémes állagú pirosító, csak jó, ha szem előtt tartjuk, hogy ezek intenzívebben fognak, ezért nagyon kevés is elég belőlük. A por állagú pirosítókhoz a hozzá csomagolt ecset helyett használjunk normál méretű, lekerekített fejű pirosítóecsetet. Ezzel pontosan és egyenletesen tudjuk felvinni a színt anélkül, hogy túlzásba esnénk.

Hogyan használjuk? A krémpirosítóból finoman ütögessünk fel az ujjunkra egy keveset, és ugyanilyen ütögető mozdulatokkal tegyük fel, a por állagút pedig az ecsettel az arc közepétől kifelé haladva vigyük fel. Hogy hová? Egy széles mosoly meg is mutatja a tökéletes helyet: a kerek orca részre, és dolgozzuk el a járomcsonton a hajtő irányába. Kissé megereszkedett vonásoknál az orca rész közepét hagyjuk ki, és inkább kijjebb kezdjük felvinni a színt.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .