Egy ördögi szélhámos befejezetlen története – A nagy Tinder-svindli

Simon Leviev jóképű, elegáns fiatal férfi, aki ambiciózus üzletemberként magángépen szeli át Európát, és márkás ruhákban feszít széles vállú testőre oldalán – legalábbis ezt mutatja a közösségi profilja. A valóságban gátlástalan csaló, aki egy társkereső oldalon vadássza le áldozatait, és tönkreteszi az életüket anélkül, hogy tetteiért a hatóságok felelősségre vonnák.

Mit tennénk, ha Simon felbukkanna egy társkereső alkalmazásban, ahová annak reményében regisztráltunk, hogy megtaláljuk a tökéletes társat? Gondolkodás nélkül jobbra pöccintenénk a képét, bízva benne, hogy belekóstolhatunk a sokak számára izgalmasnak és elérhetetlennek tűnő életstílusába? Vagy a felszínes külsőségekre legyintve lehetőséget sem adnánk neki, hogy bebizonyítsa, a hétköznapjaiból kiragadott, sekélyesnek tűnő pillanatok egy mély érzésű, kötődésre vágyó férfit takarnak? Cecilie Fjellhoy és Pernilla Sjoholm az előbbit választották. Fejest ugrottak egy olyan kalandba, amit sosem fognak elfelejteni: a Levievvel való ismeretségük ugyanis több tízezer dollárjukba került. A Netflix nemrég megjelent A Tinder-csaló című dokumentumfilmjében egy megdöbbentő átverés sorozat eseményei bontakoznak ki a szemünk előtt. Igaz történet, aminek akár mi is a szereplői lehetnénk, hiszen a csaló még mindig szabadlábon van. 

A pók és a hálója

Az online társkeresés íratlan szabályát betartva mindkét nő azonnal rákeresett Simonra az interneten, hogy többet tudjanak meg róla, mint amit a bemutatkozó szövege és a fotói elárultak a Tinderen. Rövid böngészés után azt találták, hogy a férfi a gyémántok királyaként ismert izraeli üzletember, Lev Leviev fia, és az LLD Diamonds vezérigazgatójaként vesz részt a családi vállalkozás vezetésében. Ez meg is magyarázta a fényűzést, amiről a fotói árulkodtak.

Simon Leviev a közösségi média plasztikázott világán túl a való életben is megfelelt a róla kialakult elképzelésnek. A találkákon egy megnyerő férfi jelent meg, választottjait drága éttermekbe vitte vacsorázni, magánrepülőre ültette, óriási virágcsokrokkal lepte meg. A hús-vér Simon gyengédnek és figyelmesnek bizonyult, olyasvalakinek, akit könnyen meg lehet szeretni.

Mindkét nő hamarosan úgy érezte, lelki társra talált a személyében. A norvég származású Cecilie azon kapta magát, hogy közös szerelmi fészek után járja Londont. A Svédországban élő Pernilla és Simon barátok lettek, többször találkoztak személyesen, és szinte minden nap beszélgettek. A férfi üzleti ügyei miatt sokat utazott, a két nőnek mindig megüzente, éppen merre jár; egymásról persze nem tudhattak. Leviev fotókat, videókat küldött a repülőről, amin ült, a szórakozóhelyekről, ahol megfordult. Vagy sebesült testőréről, akinek munkaadója ellenségei az életére törtek.

Tovább olvasnál?
Ha érdekel a cikk folytatása, fizess elő csak 500 forintért, vagy regisztrálj, és 1 héten keresztül minden előfizetői tartalmat megnézhetsz.
Próbáld ki most kedvezményesen!
Az előfizetés ára az első hónapban csak 500 Ft, ezt követően 1490 Ft havonta. Ha van már előfizetésed, lépj be .